O post primátorky Bratislavy zabojuje žena, má podporu Siete

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tatiana Kratochvílová
Zľava: Vladimír Sloboda zo strany SaS, kandidátka na primátorku Bratislavy Tatiana Kratochvílová, Alžbeta Ožvaldová zo strany Most-Híd, šéfka bratislavskej organizácie strany Sieť Ingrid Šikulajová, Michal Luciak zo strany SDKÚ-DS a predseda strany Sieť Radoslav Procházka počas spoločnej tlačovej konferencie. Bratislava, 7. september 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 7. septembra (WEBNOVINY) – O funkciu primátora Bratislavy za stranu Sieť na jeseň zabojuje Tatiana Kratochvílová. Svoju kandidatúru v nedeľu Kratochvílová oficiálne potvrdila. V jesenných voľbách ju podporia aj strany SDKÚ, Most-Híd a SaS, ktoré sa so Sieťou dohodli aj na spolupráci pri voľbách poslancov mestského zastupiteľstva v hlavnom meste.

Kratochvílová je súčasnou šéfkou odboru dopravy v Starom Meste. V minulosti riadila aj cestné hospodárstvo na bratislavskom magistráte. Jednou z jej priorít je teda oblasť dopravy, ktorej sa podľa jej slov venovala väčšinu svojej kariéry. „Viem rozoznať, čo je v zlepšení dopravnej situácie v Bratislave len zbožným prianím a čo má šancu na realizáciu,“ povedala Kratochvílová s tým, že doprava je kľúčovým parametrom života v meste.

Bratislava má problém s verejným priestranstvom

Ďalšou oblasťou, ktorej sa chce venovať, je kvalita verejného priestoru. Podľa Kratochvílovej verejný priestor v hlavnom meste trpí na nedostatočnú údržbu komunikácií, ale aj na výrub stromov namiesto ich výsadby. Problémom hlavného mesta je podľa kandidátky na primátora aj veľké množstvo nelegálnych reklamných plôch, chýbajúce cyklotrasy či oddychové zóny.

Ak by sa stala primátorkou, priestor chce dať aj mladým aktivistom, vďaka ktorým ožívajú napríklad doteraz zanedbané priestranstvá. Dôležitá je podľa nej aj užšia spolupráca mestských častí s magistrátom. Ako uviedla, jej kampaň bude z bankového úveru financovať strana Sieť. Celkovú sumu zatiaľ Kratochvílová neprezradila, podľa nej sa zatiaľ na príprave kampane ešte pracuje.

Kandidátka riadila hospodárstvo magistrátu

Strana Sieť svoju kandidátku na bratislavskú primátorku predstavila približne dva mesiace pred voľbami. „Zhodli sme sa, že bratislavská radnica potrebuje kombináciu odbornej skúsenosti a dostatočnej vzdialenosti od sveta politických strán,“ povedal predseda strany Sieť Radoslav Procházka ku kandidátke, ktorú v nedeľu spolu s koaličnými stranami predstavili.

Kratochvílová momentálne pôsobí na odbore dopravy na staromestskom úrade. Ešte za čias primátorovania Andreja Ďurkovského riadila cestné hospodárstvo na bratislavskom magistráte. Potom pôsobila ako tajomníčka klubu OľaNO Igora Matoviča a asistentka poslankyne Márie Ritomskej.

Komunálne voľby sa budú konať 15. novembra. O primátorskú stoličku v Bratislave sa chce na jeseň uchádzať súčasný primátor Bratislavy Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru-SD). Ako nezávislý kandiduje aj bývalý prezidentský kandidát Milan Kňažko, ktorého podporilo KDH. Primátorom sa chce stať aj aktivista Miroslav Dragun. Ako nezávislý na primátora kandiduje Ivo Nesrovnal, ktorý len nedávno vystúpil z SDKÚ. Päticu dopĺňa fotograf Andrej Palacko.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ivo NesrovnalMilan FtáčnikMilan KňažkoMiroslav DragunRadoslav ProcházkaTatiana Kratochvílová