O post primátora Banskej Bystrice má záujem 15 kandidátov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Banská bystrica
Foto: SITA/Dušan Hein

BANSKÁ BYSTRICA 26. septembra (WEBNOVINY) – Do boja o post primátora Banskej Bystrice v nastávajúcich komunálnych voľbách sa prihlásilo 13 mužov a dve ženy.

Ako nezávislí kandidáti sa prihlásili ôsmi z nich, a to 60-ročný manažér Pavol Bielik, 46-ročný primátor Peter Gogola, 41-ročný generálny riaditeľ Kúpeľov Brusno Štefan Hrčka, 53-ročný riaditeľ detskej fakultnej nemocnice Ján Nosko, 42-ročný mediátor Ľubomír Piterka, 54-ročná manažérka Janka Slaná, 57-ročný režisér, scenárista, manažér Igor Šimeg a 61-ročná dôchodkyňa Jarmila Výrostková.

Straníckymi nominantmi sú 68-ročný podnikateľ Pavel Čupka za Hnutie za demokratické Slovensko, 36-ročný riaditeľ spoločnosti Ľubomír Hadvičák za stranu TIP, 48-ročný manažér Miroslav Ivan za stranu Sloboda a Solidarita, 45-ročný vysokoškolský pedagóg Marian Korytiak za Sieť, 58-ročný stavebný inžinier Peter Lačný za koalíciu Kresťanskodemokratického hnutia so stranou NOVA, 57-ročný advokát Peter Múkera za Demokratickú občiansku stranu a 56-ročný znalec lesníctva Jozef Sásik za Slovenskú ľudovú stranu (údaje o zamestnaní kandidátov sú uvedené ako na ich kandidačných listinách, pozn. SITA).

SNP
Foto: SITA/Ján Viazanička

Agentúru SITA o tom vo štvrtok informoval predseda mestskej volebnej komisie Pavel Žitňan s tým, že o zaregistrovaní kandidátov komisia rozhodne v piatok. Aktuálne komisia preveruje kandidačné listiny pre voľby poslancov.

Zverejniť mená prihlásených záujemcov o post primátora Banskej Bystrice sa mestská volebná komisia rozhodla vo štvrtok večer na svojom ustanovujúcom zasadnutí. Jej zapisovateľ Karol Langstein dosiaľ odmietal mená prihlásených potenciálnych kandidátov uviesť s tým, že o tom môže rozhodnúť len komisia.

Do volieb poslancov 31-členného banskobystrického mestského zastupiteľstva sa prihlásilo 225 záujemcov. Z nich 62 ako nezávislí a 163 ako nominanti politických strán alebo koalícií.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať