Radičová prezradila, koho podporí v komunálnych voľbách

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rado bato radicova
Zľava: Expredsedníčka vlády Iveta Radičová a jej bývalý hovorca Rado Baťo. (archívne foto) Foto: SITA/Michal Burza

BRATISLAVA 21. októbra (WEBNOVINY) – Expremiérka Iveta Radičová po podpore dvojice kandidátov v eurovoľbách (Ivan Štefanec – SDKÚ-DS; Jana Žitňanská – NOVA), podporí aj niektorých kandidátov v novembrových komunálnych voľbách.

V komunálnych voľbách sa Radičová rozhodla podporiť nezávislú kandidátku na post primátorky Nových Zámkov Mariku Hosszú.

„O tom, ako žijeme v našom meste rozhodujú zodpovední a kompetentní. Mám to šťastie poznať jednu šarmantnú úžasnú dámu. …. a viem, že Marika – tak ako jej funguje rodina, ako výborne funguje profesionálne, tak by dokázala odstrániť množstvo nezmyselných prekážok a trápení aj v Nových Zámkoch,“ uviedla Radičová pri podpore kandidátky.

Hosszú verí ľuďom

Hosszú sa aktivizovala v oblasti ľudských práv a slobôd. Tiež aktívne pracovala pri zavádzaní transparentnej a otvorenej štátnej správy a samosprávy.

„Mojou hlavnou motiváciou je snaha meniť veci vo verejnom živote k lepšiemu a dokázať, že sa to dá a že to má zmysel. Chcem byť primátorkou všetkých Novozámočanov. Preto som sa s radosťou pridala k iniciatíve mimovládnych organizácií Správny kandidát, ktorý sa nebojí otvoriť samosprávu kontrole verejnosti, médií, kohokoľvek, kto o jej fungovanie prejaví záujem,“ povedala Hosszú pre agentúru SITA.

Mesto podľa nej predsa nemôže slúžiť ako stranícka pokladnica a nemôže byť ani zdrojom pre zopár podnikavcov. „Jediná záujmová skupina, ktorá môže stáť za primátorom, sú obyvatelia nášho mesta. Bolo by fajn kedy ste sa rozhodli správne. Verím ľuďom,“ uviedla.

Kampaň odštartovala na motorke

Hosszú predvolebnú kampaň odštartovala netradične na motorke, ktorá je jej koníčkom a zároveň relaxom. „Každý správny motorkár riadi svoj stroj srdcom a s láskou, tiež musí mať dávku odvahy, skúseností a zručností. Som presvedčená o tom, že tak ako profesionálne viem riadiť svoju motorku, tak profesionálne, odborne a zodpovedne dokážem riadiť naše mesto. Nie viesť sa, ako tomu bolo doposiaľ, ale riadiť,“ dodala.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Iveta RadičováJana Žitňanská