Nezávislý Dečo sa vzdal kandidatúry na košického primátora

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Komunalne volby
Foto: ilustračné, SITA/Michal Svítok

KOŠICE 30. októbra (WEBNOVINY) – Nezávislý kandidát na primátora mesta Košice Ján Dečo sa vo štvrtok vzdal kandidatúry v prospech nominantky strany SIEŤ Aleny Bašistovej. Informoval o tom Erik Haľko zo strany SIEŤ.

Dečo svoju kandidatúru odštartoval sloganom Rudolf Bauer je minulosť, Richard Raši súčasnosť, Ján Dečo budúcnosť. Dečo kandidoval ako nezávislý, no bol dlhé roky členom KDH a aj dnes sa prezentuje ako stredopravý politik.

Poraziť Rašiho môže čerstvý kandidát

„Som presvedčený, že napriek tomu, že Rudolf Bauer je nesporne známejším kandidátom, skutočnú šancu poraziť populárneho Richarda Rašiho môže mať iba čerstvý kandidát. V záujme ponúknuť pravicovému voličovi reálnu alternatívu s cieľom poraziť kandidáta strany SMER sa vzdávam kandidatúry v jej prospech,” vysvetlil svoje rozhodnutie

,,Som veľmi rada, že sa Ján Dečo v súťaži o priazeň stredopravých voličov rozhodol podporiť mňa a náš tím,“ komentovala Bašistová rozhodnutie Jána Deča. SIEŤ pokračuje v svojej snahe spájať sa s pravicovými stranami. Jej zástupcovia naďalej rokujú so štábom Rudolfa Bauera.

SIEŤ naďalej rokuje so štábom Bauera

,,Veríme, že naše argumenty padnú na úrodnú pôdu a Rudolf Bauer sa k nám pridá v snahe poraziť nominanta SMER-u Richarda Rašiho,” vyhlásil podpredseda SIETE Eduard Adamčík.

Rudolf Bauer, kandidát košickej stredopravej koalície (KDH – SDKÚ-DS – NOVA – SaS – SMK – KDS – OKS – DS) sa vo štvrtok stretol s kandidátmi Jánom Dečom a kandidátkou strany Sieť Alenou Bašistovou v snahe dohodnúť sa na jednom kandidátovi. Nedohodli sa.

„Mrzí nás, že sme zatiaľ nenašli zhodu so SIEŤ-ou a pánom Dečom. Je nám ľúto, že postoj strany SIEŤ a pána Deča naďalej triešti hlasy pravice,“ povedal po rokovaniach Bauer.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Richard Raši