V prospech Kňažka v Bratislave stiahol kandidatúru aj Dragun

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Knazko
Kandidát na post primátora mesta Bratislava Milan Kňažko počas spoločnej tlačovej besedy s Miroslavom Dragunom. Bratislava, 7. november 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 7. novembra (WEBNOVINY) – Najmladší z kandidátov na bratislavského primátora Miroslav Dragun (nezávislý) stiahol svoju kandidatúru v prospech herca Milana Kňažka (nezávislý s podporou KDH, NOVA, Sieť, SDKÚ-DS a Most–Híd).

„Bratislava potrebuje reálnu zmenu a potrebuje silného kandidáta, preto som sa rozhodol podporiť pána Milana Kňažka,“ vysvetlil na piatkovej tlačovej besede stiahnutie svojej kandidatúry Dragun, ktorý sa aj naďalej uchádza o miesto poslanca v bratislavskom mestskom zastupiteľstve.

Dragun vyzval aj Nesrovnala

Rovnaký krok koncom októbra spravila aj strana Sieť, ktorá z novembrových volieb o kreslo bratislavského primátora stiahla svoju kandidátku Tatianu Kratochvílovú. O primátorskú stoličku sa v hlavnom meste teda uchádza už len osem z pôvodne desiatich kandidátov.

Dragun v piatok vyzval aj ďalšieho z kandidátov na bratislavského primátora Iva Nesrovnala (nezávislý), aby zvážil svoju kandidatúru a vzdal sa jej v prospech Milana Kňažka, ktorého považuje za najsilnejšieho stredopravého kandidáta.

Nesrovnal sa nehodlá vzdať

K rovnakému kroku Nesrovnala už minulý týždeň vyzvali strany pravicovej koalície, ktoré v prospech kandidatúry Kňažka stiahli svoju kandidátku na primátora hlavného mesta Tatianu Kratochvílovú a Kňažkovi vyjadrili podporu.

Bývalý člen SDKÚ-DS, dnes nezávislý kandidát na primátora Bratislavy Ivo Nesrovnal už vtedy vyhlásil, že sa svojej kandidatúry nevzdá. Rozhodnutie pravicových strán nepodporil, naopak, označil ho za politický obchod na najvyššej komunálnej úrovni.

V Bratislave sa uchádza o primátorské kreslo

už len osem kandidátov. Post chce obhájiť súčasný primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru-SD), zabojovať chce aj herec Milan Kňažko (nezávislý s podporou KDH, NOVA, Sieť, SDKÚ-DS, Most-Híd). O primátorské kreslo sa uchádza aj mestský poslanec Ivo Nesrovnal (nezávislý). Ako nezávislí kandidáti sa o post uchádzajú Peter Čiernik, Kristína Ulmanová či fotograf Andrej Palacko. O primátorskú stoličku sa v novembri uchádzajú aj Ivan Bielik (Ľudová strana Naše Slovensko) a Gabriel Karacsóny (Priama Demokracia).

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ivo NesrovnalMilan FtáčnikMilan KňažkoMiroslav Dragun