V Žiline sa vzdal kandidatúry Kašša, chce poraziť Chomu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Choma zilina
Primátor Žiliny Igor Choma. Foto: SITA/Ján Grajciarík

ŽILINA 10. novembra (WEBNOVINY) – V Žiline sa pár dní pred komunálnymi voľbami nezávislý Róbert Kašša vzdal v prospech pravicového kandidáta na primátora Martina Barčíka (Sieť – SDKÚ-DS – NOVA – SaS – Most-Híd – OKS). Hokejbalový majster sveta Kašša zároveň vyzýva aj ostatných kandidátov, aby podporili spoločnú snahu poraziť nezáujem a aroganciu súčasného primátora Igora Chomu (Smer-SD).

„Svoje hlasy a podporu Žilinčanov ponúkam svojim kolegom zo zoskupenia Srdce pre Žilinu a pevne verím, že s nimi múdro a zodpovedne naložia. Na oplátku som dostal garanciu, že nová koalícia prijíma mojich Sto riešení pre Žilinu za svoje a budeme ich prezentovať ako spoločný program zmeny pomerov v Žiline,“ uviedol na pondelkovej tlačovej konferencii Róbert Kašša. „Oceňujem veľkorysé športové gesto Roba Kaššu. Ideme spoločne zabojovať o zmenu na žilinskej radnici,“ reagoval Martin Barčík.

Kašša sa od začiatku snažil rokovať o spoločnej podpore jedného silného kandidáta. „Potom, ako sa v Žiline prevalili rôzne kauzy, keď primátor Igor Choma nezmyselne nakupoval a šafáril s mestským majetkom, musí niekto zobrať zodpovednosť do svojich rúk. Od samého začiatku som sa snažil rokovať s partnermi o spájaní, aby sme porazili nezáujem a aroganciu. Narazil som so svojím tímom na množstvo prekážok a odmietnutí. Niektorým kandidátom ide iba o ich prospech a ich záujmy a neboli ochotní rokovať. Mám indície, že tu dokonca dochádza k tajným dohodám a spojeniam za účelom zachovania súčasného stavu,“ uviedol Kašša.

Na primátorskú stoličku Žiliny

aktuálne kandidujú bývalý hovorca žilinskej radnice 41-ročný Martin Barčík (Sieť – SDKÚ-DS – NOVA – SaS – Most-Híd – OKS), 46-ročný podnikateľ Peter Belinský (KDH), 51-ročný podnikateľ Štefan Comorek (nezávislý), 50-ročný súčasný primátor Igor Choma (Smer-SD), 54-ročná ekonómka Eva Lajčiaková (Priama demokracia), 37-ročný policajt Peter Ondák (nezávislý), 31-ročná podnikateľka Zdenka Radolcová (nezávislá), 49-ročný manažér Igor Ryban (nezávislý) a 61-ročný niekdajší žilinský primátor Ján Slota (nezávislý).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Igor ChomaJán SlotaPeter Belinský