Smer chce predávať majetok Trnavy až po komunálnych voľbách

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Komunalne volby
Foto: ilustračné, SITA/Dušan Hein

TRNAVA 12. novembra (WEBNOVINY) – Strana Smer-SD na utorkovom rokovaní Mestského zastupiteľstva v Trnave zablokuje všetky prevody majetku vrátane predaja pozemku za euro na výstavbu jednej časti súkromného akvaparku. Majetok chce strana predávať až po komunálnych voľbách.

Majetkové transakcie tesne pred voľbami nie sú podľa kandidáta Smeru na primátora Bystríka Stanka správne, transparentné ani etické. O stiahnutie predaja pozemku pod akvaparkom už požiadal aj Jozef Svátek, jeden zo spoločníkov vo firme Aqua – relax, podľa ktorého sa významná investícia v objeme zhruba sedem miliónov eur stala súčasťou predvolebného boja.

Stanko mal vybudovanie akvaparku v Trnave vo volebnom programe pred štyrmi rokmi. V tomto roku si dal podporu súkromnému investorovi na výstavbu akvaparku do volebného programu kandidát pravicovej koalície Ján Žitňanský. Ďalší traja kandidáti na primátora – Peter Bročka, Jozef Klokner a Robert Schmidt, sú za výstavbu akvaparku, ale prevod pozemku pred voľbami nepovažujú za šťastný.

Mestské zastupiteľstvo má dnes rokovať o predaji pozemku v športovom areáli Slávia s rozlohou takmer 1,5 hektára spoločnosti Aqua – relax za jedno euro. Spoločnosť má na ňom postaviť letné kúpalisko, ktoré bude súčasťou väčšieho vodného komplexu. Práve v tom podľa radnice spočíva dôvod osobitného zreteľa, pre ktorý nemusí ísť nehnuteľnosť do súťaže. Podľa znaleckého posudku má pozemok hodnotu viac ako 1,2 milióna eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Peter Bročka
Firmy a inštitúcie SMER-SD