Kiska pôjde voliť, vyzýva ľudí, aby zvážili, komu dajú hlas

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kiska
Prezident Andrej Kiska Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 12. novembra (WEBNOVINY) – Prezident Andrej Kiska sa zúčastní na komunálnych voľbách a občanov vyzýva, aby tiež obetovali polhodiny svojho času a v sobotu išli k volebným urnám.

„V sobotu určite pôjdem voliť. Pôjdem voliť preto, lebo si neviem dosť dobre predstaviť, že by som ignoroval voľby, ktorých výsledok sa bezprostredne dotýka môjho života a týka sa verejného priestoru, v ktorom žijeme,“ vyhlásila hlava štátu na stredajšej tlačovej besede.

Situácia v regiónoch nie je podľa Kisku všade na Slovensku rovnaká. Sú mestá a obce, ktorým sa darí dobre a naopak, sú samosprávy, kde je podľa prezidenta najvyšší čas na zmenu. „Ale všetky samosprávy majú jedno spoločné. Výsledok toho, ako si vyberieme v komunálnych voľbách, vidíme každý deň, keď vyjdeme z domu,“ tvrdí hlava štátu.

Kiska vyzval občanov, aby dobre zvážili, komu dajú svoj hlas. „Zvážme, čo je to za človeka, aké s ním majú ľudia skúsenosti, čo robí a s akými výsledkami,“ dodal. Na kandidátov musia byť voliči nároční, treba im však dať príležitosť, myslí si Kiska.

Starostov obcí, primátorov miest a poslancov obecných, mestských či miestnych zastupiteľstiev si na najbližšie štyri roky volíme v sobotu 15. novembra od 7:00 do 20:00. Voličské právo má približne 4,4 milióna obyvateľov Slovenska, ktorí v deň volieb dosiahnu minimálne 18 rokov. Voliť sa dá iba v mieste trvalého bydliska.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej Kiska