Bajan si udržal v Petržalke funkciu, Táňa Rosová skončila

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 16. novembra (WEBNOVINY) – Starostom mestskej časti Bratislava – Staré Mesto sa v sobotňajších komunálnych voľbách stal Radoslav Števčík, ktorý kandidoval ako nezávislý. Šéfredaktor Bratislavských novín porazil Táňu Rosovú z SKDÚ-DS, ktorá skončila na treťom mieste za Gáborom Grendelom.

Svoj volebný program budem dôsledne plniť. Som tu pre Staromešťanov, nie pre politické strany. Tvrdí to Radoslav Števčík, ktorý v komunálnych voľbách zvíťazil v boji o stoličku starostu bratislavského Starého Mesta a dodáva, že okrem voličov nie je nikomu zaviazaný.

„Ako starosta budem mestskú časť spravovať v prospech všetkých Staromešťanov bez ohľadu na to, komu dali svoj hlas vo voľbách starostu. Kandidoval som ako nezávislý kandidát a naďalej zostávam nezávislý. Uchádzal som sa o podporu Staromešťanov, nie politických strán. Pokiaľ sa niektorá z politických strán rozhodla ma podporiť, rešpektujem to,“ uviedol Števčík s tým, že si váži hlas každého Staromešťana bez ohľadu na to, či je to volič KDH, SDKÚ-DS, NOVA, Siete alebo Smeru-SD. Premiér Robert Fico upozornil na to, že aj v takej bašte pravice, ako je bratislavské Staré Mesto, vyhral nezávislý kandidát s podporou Smeru-SD Radoslav Števčík.

Na voľbách sa v mestskej časti Bratislava – Staré Mesto zúčastnilo 36,28 percenta voličov. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR. Vladimír Bajan si obhájil funkciu starostu Petržalky. Kandidoval ako nezávislý. V Petržalke volilo 28,35 percenta voličov. Starostom mestskej časti Bratislava – Dúbravka sa stal Martin Zaťovič, ktorý kandidoval za Sieť, SDKÚ-DS, KDH, Most – Híd, NOVA, OKS, SaS, SZ, EDS. Na voľbách v Dúbravke sa zúčastnilo 33,95 percenta voličov.

Obrazom: Volebná noc kandidátov na primátorov

Mestskej časti Bratislava – Karlova Ves bude šéfovať nezávisla kandidátka Dana Čahojová. K volebným urnám prišlo 38,76 percenta voličov. Mestská časť Bratislava – Rača bude mať staronového starostu Petra Pilinského, ktorý kandidoval za Sieť, KDH, Most-Híd, NOVA a SZ. Na voľbách sa zúčastnilo 43,33 percenta voličov.

Rovnako obhájil svoju funkciuu aj starostom mestskej časti Bratislava – Nové Mesto Rudolf Kusý, ktorý kandidoval ako nezávislý. Volebné právo v tejto mestskej časti využilo 36,27 percenta voličov.

Viac o priebehu volieb sa dočítate

—-> V TOMTO ČLÁNKU

Dušan Pekár, ktorý kandidoval za KDH, OĽaNO, NOVA, Zmena zdola, DÚ, SMK-MKP, OKS sa stal starostom Ružinova. Voliť prišlo 31,12 percenta voličov.

Obrazom: Priebeh komunálnych volieb na Slovensku

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dušan PekárRadoslav ŠtevčíkRobert FicoRudolf KusýVladimír Bajan