Kandidátom na starostu sa vyhrážali, hrozili im i podpálením

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
List vyhrazka
Foto: ilustračné, Thinkstock

CHRÁMEC 3. decembra (WEBNOVINY) – Pred komunálnymi voľbami v obci Chrámec v okrese Rimavská Sobota vydierali dvoch kandidátov na post starostu. V liste ich žiadali, aby odstúpili z kandidatúry, vyhrážali sa im únosom rodinných príslušníkov či podpálením auta.

Prípad vyšetruje polícia. Ako agentúru SITA ďalej informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, obidva listy boli podané v rovnaký deň, 11. novembra, na pošte v

V jednom z listov žiadal neznámy páchateľ odstúpenie kandidátky na post starostu. „Vyhrážali sa jej únosom rodinných príslušníkov,“ priblížila Faltániová, podľa ktorej u poškodenej vzbudili obavu o jej život a zdravie jej blízkych.

Pár dní pred voľbami dostal výhražný list aj ďalší z kandidátov na starostu, podľa polície sa mu v liste vyhrážali podpálením auta alebo stodoly. Polícia začala trestné stíhanie vo veci zločinu vydierania. V obidvoch prípadoch hrozí zo zákona páchateľom dvoj- až šesťročné väzenie.

V obci mali na post starostu sedem kandidátov, ani jeden z nich neodstúpil. Voliči napokon rozhodli o tom, že funkciu starostky bude naďalej vykonávať Marta Benedeková, ktorá získala najviac, 36 percent hlasov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať