Doprava v Spišskej Novej Vsi nebola prerušená

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vlak, Spišská Nová Ves
vlakové nešťastie v Spišskej Novej Vsi Foto: SITA/Rastislav Ovšonka

SPIŠSKÁ NOVÁ VES 1. apríla (WEBNOVINY) – Doprava na Železničnej stanici Spišská Nová Ves nebola po dnešnej nehode osobného vlaku s posuvným rušňom prerušená. „Bola len presmerovaná na iné traťové a staničné koľaje,“ povedala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Marina Pavlíková. Príčinu zrážky dvoch vlakov vyšetruje polícia, ako aj inšpekčné zložky železníc. Nehoda by mala byť zo strany Železníc Slovenskej republiky vyšetrená do 30 pracovných dní. Hovorkyňa odmietla rôzne špekulácie o tom, či posuvný rušeň bol po generálnej oprave alebo rušeň riadil učeň, prípadne či to bola skúšobná jazda. „Počkáme si na výsledky vyšetrovania. K takýmto informáciám sa nebudeme vyjadrovať,“ dodala Martina Pavlíková.

Pri zrážke vlakov sa podľa hovorkyne Železníc Slovenskej republiky v osobnom vlaku zranili desiati cestujúci. „Oveľa tragickejšie dopadli muži, ktorí boli v železničnom rušni Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia. Traja zomreli na mieste, dvom sa podarilo pred zrážkou vyskočiť z rušňa von a jeden bol prevezený s ťažkými zraneniami vrtuľníkom do nemocnice,“ povedala Martina Pavlíková. Celkový počet zranených je podľa Pavlíkovej 13.

Podľa doterajších zistení do stojaceho osobného vlaku idúceho z Popradu do Košíc na prvej staničnej koľaji v Spišskej Novej Vsi narazil zozadu posunovací elektrický rušeň Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia. V čase zrážky bolo v rušni šesť osôb. Boli to zamestnanci Cargo Slovakia alebo dodávateľských firiem. Pri náraze sa vykoľajil posledný vozeň osobného vlaku. V čase zrážky bol údajne posledný vozeň osobného vlaku prázdny.

SITA

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať