Americká rapperka Jean Grae vystúpi na Hip Hop Kempe

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jean Grae
Jean Grae Foto: www.illmaterial.com

BRATISLAVA 30. marca (WEBNOVINY) – Organizátori 11. ročníka festivalu Hip Hop Kemp zverejnili na svojej oficiálnej webstránke mená ďalších interpretov, ktorí sa na podujatí predstavia.

Vo Festivalparku v Hradci Králové v dňoch 16. až 18. augusta vystúpia americká rapperka Jean Grae a tiež dvojica domácich rapperov Jay Diesel a Tafrob. Táto trojica sa tak pridala k už známym vystupujúcim, ktorými sú Dilated Peoples, Dope D.O.D., Dudley Perkins a Georgia Anne Muldrow.

Tridsaťpäťročná Jean Grae, vlastný menom Tsidi Ibrahim, je rodáčkou z juhoafrického Kapského mesta, odkiaľ sa však s rodičmi, hudobníkmi Sathimou Beou Benjamin a Abdullahom Ibrahimom, krátko po narodení presťahovala do New Yorku.

Hudobnú kariéru odštartovala v polovici 90. rokov, keď pôsobila vo viacerých skupinách ako napríklad Ground Zero alebo Natural Resource, pričom v tom čase používala pseudonym What? What?.

Po rozpade Natural Resource v roku 1998 si zmenila umelecké meno na Jean Grae podľa postavy Jean Grey-Summers z komiksov z dielne spoločnosti Marvel a vydala sa na sólovú dráhu.

Debutovala v roku 2002 albumom Attack of the Attacking Things, po ktorom nasledovali nahrávky The Bootleg of the Bootleg EP (2003), This Week (2004), The Orchestral Files (2007), Jeanius (2008) a The Evil Jeanius (2008). Tento rok by mala vydať štúdiovku Cake or Death.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia