Americký seriál si uťahuje zo slovenskej hymny

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zástava
Foto: Ilustračné foto SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 13. marca (WEBNOVINY) – Časť skomolenej slovenskej hymny sa nedávno dostala aj do vysielania americkej televíznej stanice Disney Channel. Použili ju tvorcovia tínedžerského komediálneho seriálu A.N.T. Farm (Farma RAK), ktorý sa v USA začal vysielať v máji uplynulého roka. Sitkom sleduje osud 11-ročnej hudobne nadanej školáčky Chyny Parksovej (China Anne McClain), ktorá sa vďaka špeciálnemu programu pre talentované deti dostane na strednú školu o tri roky skôr ako je obvyklé.

Slovenská hymna zaznie v 18. epizóde prvej série seriálu s názvom America Needs TalANT. Chyna a jej kamarátka Olive sa chcú zapojiť do reality šou „America Needs Talent“ a hľadajú vhodnú pieseň, ktorou by sa mohli prezentovať. V sitkome Olive navrhne Chyne, aby zaspievala niečo rázne a energické ako je slovenská hymna. Po úvodných popletených tónoch „Nad Tratrou sa blýska“, pri ktorých celá posádka auta prevracia očami, Chyna zareaguje slovami: „Je mi ľúto, ale to nemôžem urobiť. Nikdy nebude taká dobrá ako verzia od Celine Dion.“

Úryvok z u nás zatiaľ nie veľmi známeho seriálu sa objavil aj na Youtube, kde sa stretol s pozitívnymi po anglicky písanými komentármi. Výnimkou je odkaz od jedného užívateľa, ktorý napísal, že je Slovák a video pokladá za veľmi urážlivé. Prečo sa tvorcovia scenáru rozhodli použiť práve slovenskú hymnu, je otázne.

https://www.youtube.com/watch?v=-DvQgpc85iw

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať