Basgitarista Red Hot Chili Peppers vydal sólové EP

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Flea RHP
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 23. júla (WEBNOVINY) – Basgitarista americkej formácie Red Hot Chili Peppers Michael „Flea“ Balzary vydal sólovú EP nahrávku Helen Burns (2012).

Z veľkej časti inštrumentálne dielo sa dá stiahnuť na webstránke www.silverlakeconservatory.com, pričom zisk z predaja pôjde na konto kalifornskej neziskovej organizácie Silverlake Conservatory of Music.

Táto organizácia vznikla v roku 2001 s cieľom hudobne vzdelávať deti v Los Angeles a jeho okolí. EP obsahuje dovedna šesť skladieb, pod ktorými je podpísaná aj pesničkárka Patti Smith.

Záujemcovia si EP z webstránky môžu stiahnuť za ľubovoľný poplatok, pričom jednou z možností je aj stiahnutie bez platenia. Od štvrtka 9. augusta sa bude dať nahrávka stiahnuť aj z iných stránok.

https://www.youtube.com/watch?v=ZCGwpio9IFQ

Helen Burns vyjde i v limitovanej edícii 900 kusov ako vinylová platňa v 180-gramovom balení. Nahrávka s podpisom 49-ročného muzikanta a strunou z jeho basgitary stojí prijateľných 75 amerických dolárov (v prepočte približne 61,50 eura).

Red Hot Chili Peppers v súčasnosti na svetovom turné promujú svoju ostatnú štúdiovku I’m With You (2012). V rámci európskej časti šnúry sa objavia aj blízko Slovenska, napríklad 27. júla vo Varšave alebo 27. augusta v Prahe.

Z albumu zatiaľ vyšli single The Adventures of Rain Dance Maggie, Monarchy of Roses, Look Around, Brendan’s Death Song a špeciálne v Brazílii pieseň Did I Let You Know.

https://www.youtube.com/watch?v=Rp0eNy6M6mc

História kapely

Formácia Red Hot Chili Peppers sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1983. Preraziť sa jej podarilo v roku 1991 albumom Blood Sugar Sex Magik.

Medzi jej najväčšie hity patria skladby Under the Bridge, Scar Tissue, Californication, Aeroplane, Give It Away, By the Way, Dani California či Can’t Stop. RHCP predali na celom svete už viac ako 65 miliónov nahrávok, získali šesť cien Grammy a päť MTV Video Music Awards.

Zoskupenie z Los Angeles v súčasnosti pôsobí v zostave: Anthony Kiedis (spev), Chad Smith (bicie nástroje), Josh Klinghoffer (gitara) a Michael „Flea“ Balzary (basgitara).

Informácie pochádzajú z webovej stránky rollingstone.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Patti SmithRed Hot Chili Peppers