Black Sabbath sú pripravení pokračovať bez Billa Warda

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Black Sabbath
Black Sabbath v zložení (zľava) Bill Ward, Ozzy Osbourne, Tony Iommi a Geezer Butler v marci 2006. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 6. februára (WEBNOVINY) – Traja členovia britskej heavymetalovej skupiny Black Sabbath sú pripravení nahrávať nový album a absolvovať svetové turné aj bez bubeníka Billa Warda. Reagovali tak na jeho tvrdenia, že kvôli nevýhodnému kontraktu zvažuje účasť na comebacku legendárnej skupiny.

V otvorenom liste inštrumentalista napísal, že „nebude pokračovať, kým mu nepredložia podpísateľnú zmluvu – kontrakt, ktorý by reflektoval jeho pozíciu originálneho člena kapely.“ Spevák Ozzy Osbourne, basgitarista Geezer Butler a gitarista Tony Iommi však na sociálnej sieti Facebook uviedli, že budú pokračovať aj bez neho.

„Sme smutní, že sme sa museli na Facebooku dočítať, že sa Bill nechce podieľať na našich plánoch. Nemáme inú možnosť, ako pokračovať v nahrávaní bez neho, aj keď dvere má stále otvorené,“ uviedli v oficiálnom stanovisku.

Black Sabbath oznámili návrat na scénu v najslávnejšej zostave 11. novembra 2011 v losangeleskom klube Whisky a Go Go. Ozzy Osbourne, Geezer Butler, Tony Iommi v súčasnosti v Londýne pripravujú nový štúdiový album, ktorý má producentsky pod palcom Rick Rubin. Pôvodne ho mali nahrávať v Los Angeles, no gitarista Tony Iommi musí v britskej metropole absolvovať liečbu v súvislosti s rakovinou, ktorú mu nedávno diagnostikovali.

Európske turné by mali odštartovať 18. mája v Moskve, naplánované majú koncerty v Petrohrade, Helsinkách, Štokholme, Bergene, Osle, Dortmunde, Rotterdame, Bilbau, Nantes alebo v Miláne. Legendárna skupina sa ukáže aj v Prahe, kde je jej koncert naplánovaný na 6. júna už niekoľko týždňov beznádejne vypredaný. Najbližšie pri Slovensku budú Black Sabbath 26. júna, kedy zahrajú vo viedenskej Stadthalle.

https://www.youtube.com/watch?v=NZyVZFJGX5g

Black Sabbath vznikli v roku 1968 v Birminghame. Pôvodného frontmana Ozzyho Osbourna vyhodili v roku 1979 pre jeho alkoholovú a drogovú závislosť. Nahradil ho Ronnie James Dio, ktorý predvlani v máji zomrel vo veku 67 rokov. Skupina sa v pôvodnej zostave vrátila na scénu v roku 1997. Bola headlinerom vlastného festivalu Ozzfest a v roku 1998 vydala živý album Reunion.

V roku 2001 začali hudobníci pod dohľadom Ricka Rubina nahrávať štúdiový album, no nedokončili ho a opäť sa rozišli. V roku 2006 Black Sabbath uviedli do Rock ‚n‘ rollovej siene slávy. Tony Iommi, Geezer Butler a Ronnie James Dio v rokoch 2006 až 2010 pôsobili v kapele Heaven & Hell.

Informácie zverejnila webová stránka nme.com.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ozzy Osbourne