Bruno Benetton Free Band pokrstili debutový album

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bruno Benetton free band
Foto: myspace.com/brunobenettonfreeband

BRATISLAVA 27. januára (WEBNOVINY) – V bratislavskom NuSpirit Clube uviedla nová slovenská skupina Bruno Benetton Free Band v stredu večer do života svoj debutový album The Phenomenons of Pop (2010).

Kapela združená okolo speváka Tomáša Palondera ho vydala 10. novembra. V kultúrnom priestore na Šafárikovom námestí ho v deň Palonderových narodenín pokrstila DJ Biba a jej manžel Kamil Grebeň, ktorý je známy ako basgitarista kapely Vidiek a tiež líder a spevák formácie Hugo d Gen.

Na krste spojenom s koncertom sa objavilo niekoľko hudobníkov, okrem iných aj speváci Juraj Podmanický z kapely Billy Barman a Lasky z Pary. „Tento album som počula už veľakrát, páči sa mi tak na sedemdesiat percent a to je dosť veľa, keďže ja často frflem. Mám rada najmä pieseň You´re My Mate a skladby šmrncnuté elektronikou, to mi k nim sedí. Môže to byť však aj rockové a také elektro-funky. Páči sa mi veľmi ako Tomáš spieva, on je pre mňa pán spevák,“ uviedla v rozhovore pre agentúru SITA krstná mama nahrávky Biba. Krstný otec Kamil Grebeň dodal, že albumy sa mu páčia podľa toho, či sú pestré. „Táto nahrávka sa mi zdá byť dosť pestrá. Rôzni ľudia tam určite nájdu rôzne pesničky,“ poznamenal člen Vidieku.

Kapela Bruno Benetton Free Band vznikla v roku 2008 v Bratislave. Jej zakladateľom bol gitarista Mustafa, ktorý po spojení sa s Križom začal pracovať na spoločnej tvorbe po stránke aranžérskej i textovej a dodnes kapelu produkuje. Dva roky po vzniku projektu sa jeho členom stal Tomáš Palonder, ktorý nedávno obnovil formáciu Love 4 Money.

https://www.youtube.com/watch?v=nyOy_hG7bjk

My sme sa s Mustafom poznali už veľmi dlho, pomaly dvadsať rokov. No a keď Mustafa stále viac a viac dával dokopy pesničky a hudobný materiál, ktorý vo voľnom čase zložil spolu s Križom, tak začal uvažovať aj nad spevmi a zistili, že by chceli mať niekoho, kto tak inak spieva. Potom sa ozvali mne. Keď som si tie pesničky vypočul, bol som nimi milo prekvapený. Bolo cítiť, že nie sú robené narýchlo, len tak na efekt. Sú popové, no zároveň alternatívne, takže pre mňa bolo veľkou cťou ísť do tohto projektu,“ uviedol po koncerte Tomáš Palonder.

Hudobník, ktorý je známy aj ako divadelný herec z bratislavského divadla GUnaGU, potvrdil, že kapela Bruno Benetton Free Band má už dosť materiálu aj na druhý štúdiový album. Na ňom sa spevák podieľa omnoho aktívnejšie ako pri debute. „V žiadnom prípade by som sa neuspokojil len s postom niekoho, kto bude naspievavať hotové veci, naopak mám veľa svojich nápadov. Na druhom albume bude oveľa viac mojich vecí. Fungujeme asi na takej báze, že Mustafa a Križo prídu s nejakými akordmi, linkami a potom ja tam vymením nejaké aranžmány a spev a je to už iná pesnička. Nového materiálu je už dosť veľa a tešíme sa z toho. Skladby by mali mať ešte väčší drive. Celá spolupráca je ale skutočne free, tak ako stojí v názve skupiny. Každý, kto chce, si do toho niečo povie a vyhráva naša súdnosť,“ povedal Palonder.

Skupina Bruno Benetton Free Band má sedem členov. Okrem speváka Palondera a gitaristu Mustafu sú to spomenutý Križo (piano, vokály), ďalej Michal Uličný (bicie nástroje), Michal Danielis (klávesy a moduly), Juraj Varga (basgitara, vokály) a Marek Hradský (sólová gitara). Prvým singlom z ich debutovej nahrávky The Phenomenons of Pop je pieseň You Are My Mate, ktorá sa dostala aj na slovenskú kompiláciu Music City Vol. 1.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Billy Barman