Dnes začína festival autorského divadla, Pro-téza 2015

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia

BRATISLAVA 7. októbra (WBN/PR) – Už dnes o 20:00 vystúpi v bratislavskej A4 na Karpatskej ulici prvé divadlo v rámci jedinečného festivalu autorského divadla, Pro-téza 2015. So svojou monodrámou Smycz sa na Slovensku po prvýkrát predstaví jeden z najlepších poľských hercov, Bartosz Porczyk.

Počas ďalších dní sú pripravené pre festivalového diváka autorské inscenácie, nielen zo Slovenska, ale aj z Čiech. Predstaví sa novovzniknuté divadlo DPM, DISK z Trnavy v réžii Blaha Uhlára, či divadlo D´EPOG od našich českých susedov.

V predposledný deň festivalu, 13. októbra v Bratislave vystúpi aj skupina RADIO IVO z Prahy. Ich absolútna invenčnosť spočíva v tom, že počas svojho vystúpenia tvoria javiskovú hru z rozhlasovej súčasnej hry s názvom Život nedoceníš. Performeri v zložení Petr Marek (MIDI LIDI), J. Švarcová (Kazety), M. Moštík (Láhor/Soundsystem) okrem vizuálnej pôsobivosti, zaručujú aj skvelý sound.

Festival Pro-téza 2015 uzatvoríme hudobne. 14. októbra vystúpi v A4 formácia Monikino Kino a po ich vystúpení rozprúdi atmosféru mladý indie projekt Mayen, ktorý založil Lukáš Vydra.

INFO:

https://a4.sk/events/2016/10/26/pro-teza-2016-slava-daubnerova-solo-lamentoso-nahradny-termin/

https://www.facebook.com/proteza.festival.autorskeho.divadla/

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia