Biela noc nadchla Bratislavčanov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bratislavu po prvý raz rozžiarila Biela noc
Pohľad na nasvietenú budovu na Ventúrskej ulici počas projektu Biela noc 2015 - Vizuálne atraktívne inštalácie a digitálne umenie v bratislavskom Starom meste. Na snímke: Interaktívna projekcia Tancujúci dom, ktorej autorom je Klaus Obermaier (AT). Bratislava, 10. október 2015. Foto: SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 12. októbra (WBN/PR) – Prvý ročník Bielej noci v Bratislave sa stretol s veľkým úspechom. Festival súčasného umenia prilákal do ulíc mesta vyše 100 000 návštevníkov. Do budovy VÚB prúdili davy ľudí, ktorí si chceli toto jedinečné svetelné divadlo vychutnať z výšky 23. poschodia centrály banky na Mlynských Nivách.

Davy nadšencov v uliciach, na streche banky i v galériách. Taká je štatistika prvej Bielej noci v našej metropole. Svojich divákov si našli svetelné objekty, divadelné a tanečné predstavenia, ale i knižné čítačky. „Prvý ročník bratislavskej Bielej noci naplnil naše najsmelšie očakávania. Ľudia ho prijali s nadšením. Sme veľmi radi, že sme boli súčasťou tohto projektu,“ povedala Martina Hrivnáková, riaditeľka korporátnej a marketingovej komunikácie vo VÚB, ktorá bola generálnym partnerom podujatia.

Počas Bielej noci boli až do 2.00 v noci prístupné aj projekty, ktoré pre Bratislavčanov aktuálne pripravila Nadácia VÚB. Svetelná inštalácia Milky way, na ktorú sa zmenila centrála banky, výstava súťaže mladej fotografie Foto roka na Hviezdoslavovom námestí, výstava súťaže výtvarníkov Maľba v Galérii Nedbalka a Výstava desaťročia v priestoroch Bratislavského hradu.

Práve svetelná Milky Way a vyhliadka na rozžiarené mesto patrili k dominantám večera. Prekážkou nebola ani silná hmla. Vyhliadka z 23. poschodia budovy banky prilákala viac ako 1500 ľudí, medzi nimi aj turistov z USA, Veľkej Británie či Španielska.

Záujemcovia o pohľad na rozžiarenú Bratislavu si museli na vstup počkať aj niekoľko desiatok minút. Čakanie ľuďom spríjemňovali hostesky s čajom vo foajé banky. Medzi VÚB bankou a terasou Hradnej reštaurácie, odkiaľ bol skvelý výhľad na Milky way, premával špeciálny vláčik. Za večer previezol okolo atrakcií Bielej noci viac ako 700 ľudí.

Biela noc pokračuje

Plávajúci domček Walden Raft na Štrkoveckom jazere od francúzskych autorov Elise Morin a Florenta Albineta budú môcť ľudia obdivovať až do 25. októbra. Ďalšie umelecké inštalácie poputujú vďaka spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom do Malaciek, Senca a Stupavy.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie VÚB Všeobecná úverová banka