Séria Vreskot bude mať ďalšie pokračovania

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vreskot
Foto: youtube.com

BRATISLAVA 1. októbra (WEBNOVINY) – Séria hororových filmov Vreskot sa dočká aj piateho a šiesteho filmu. Potvrdil to pre MovieWeb režisér Wes Craven.

„Je šanca, že bude Scream 5. Chce to totiž producent Bob Weinstein. A on má v úmysle robiť to, čo sa mu páči. Takže mám dôvod si myslieť, že pokračovanie bude. Či budem ja jeho súčasťou alebo nie? To neviem,“ povedal Craven.

Ako prezradil, ako režisér všetkých štyroch doteraz nakrútených filmov bude mať „právo prvého náhľadu“ do scenára, keď bude dokončený.

Craven tiež prezradil, že keď sa ešte pred nakrúcaním snímky Vreskot 4 (2011) po prvý raz stretol s producentom Kevinom Williamsonom, načrtol mu plán nakrútenia piateho aj šiesteho filmu v sérii. „Jeho myšlienkou bolo, že budeme robiť prvý diel v novej trilógii,“ vysvetlil.

Režisér kultovej snímky Nočná mora v Elm Street (1984) tiež povedal, že začiatok nakrúcania akéhokoľvek pokračovania bude závisieť od ziskov, ktoré prinesie Vreskot 4.

Pri odhadovaných nákladoch 40 miliónov amerických dolárov (v prepočte približne 29,6 milióna eur) však snímka zaznamenala tržby v svetových kinách vo výške iba 100 miliónov dolárov (v prepočte približne 74 miliónov eur). U každej z prvých troch častí série Vreskot tržby predstavovali v priemere 170 miliónov dolárov (v prepočte približne 126 miliónov eur). Informáciu zverejnila webová stránka NME.com.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia