Detskú knihu Tamary Heribanovej pokrstili srdiečkami

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Heribanová zažila Kubu na vlastnej koži
Ak si chce niekto kúpiť svetový bestseller, určite nie na Kube. V kníhkupectvách, ale aj v antikvariátoch je dostupná len propagandistická literatúra. Všetky tituly majú spoločného menovateľa: socializmus. Foto: archív Tamary Heribanovej

BRATISLAVA 6. novembra (WEBNOVINY) – Spisovateľka Tamara Heribanová vydáva už svoju druhú knihu, tentoraz pre deti.

Zápisník Misia Eva, prísne tajné uviedli na svet srdiečkami krstní rodičia herečka Táňa Pauhofová a moderátor Martin „Pyco“ Rausch. „Knižka je hlavne o láske, je to misia lásky o odvahe a o tom, že keď niečo veľmi chceme, tak nám nič nestojí v ceste,“ vysvetlila Tamara Heribanová, prečo si zvolila krst srdiečkami.

Kniha začala vznikať krátko po jej románovom debute Predavačky bublín o svete médií a skorumpovaného výkvetu spred dvoch rokov.

„Chcela som napísať niečo viac pozitívne, pri písaní tejto knihy som sa celý čas smiala, lebo človek musí zmeniť jazyk a celkovo je to oveľa príjemnejšie a zábavnejšie,“ opísala vznik knihy pre agentúru SITA Tamara Heribanová.

Hlavná hrdinka býva spoločne v jednej domácnosti s rozvedenými rodičmi a aj napriek tomu sa ich pokúsi opäť spojiť.

„Celá kniha je pozitívna o prinavrátení lásky a vôbec nie je o rozvode. Inšpiráciou mi boli kamarátky či kolegyne, ktoré sú rozvedené. Človek nemusí byť priamo súčasťou, ale aj tak sa tomu nevyhne,“ pokračovala Heribanová.

Kniha vychádza v netypickom dizajne zápisníka a v písanom fonte. Na trh sa pritom nedostáva len v klasickej tlačenej ale aj v digitálnej verzii, pričom bude obohatená o niekoľko aplikácii. V elektronickej verzii knihy sa po prečítaní určitých pasáží knihy odomknú hry, čo má deti motivovať k čítaniu.

K dispozícii majú aj svoj vlastný elektronický zápisník alebo si o prečítaných častiach knihy napísať písomku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Tamara HeribanováTáňa Pauhofová