Mexičanov pobúrilo neodvysielanie South Parku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
South Park
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 10. februára (WEBNOVINY) – Mexickí diváci sa vzbúrili proti tamojšej televíznej stanici MTV po tom, čo neodvysiela epizódu populárneho amerického animovaného seriálu South Park (1997). Televízia svoje rozhodnutie zdôvodnila tak, že nedostala špeciálne povolenie, aby mohla odvysielať obrázok vlajky Mexika, ktorá sa objavuje v zábere spolu s mexickým prezidentom. Ten sa navyše nápadne podobá na skutočnú hlavu štátu Felipeho Calderóna.

Špekulácie, že o cenzúru sa postarala mexická vláda vyvrátil hovorca MTV Erick Zermeno. Podľa jeho slov povolenie, ktoré je potrebné na to, aby mohla byť v televízii odvysielaná vlajka, neprišlo včas. „Rozhodli sme sa stiahnuť epizódu úplne, namiesto toho, aby sme obrázok vlajky upravovali, pretože reakcie by mohli byť ešte horšie,“ vysvetlil Zermeno a dodal, že stanica sa tiež snažila vyhnúť možnej pokute zo strany vlády. MTV sa rozhodlo epizódu odvysielať neskôr, keď dostane potrebné povolenie.

Toto nie je prvý prípad, keď znázornenie vlajky vyvolalo problémy. V roku 2008 dostala pokutu popová speváčka Paulina Rubio za to, že pre španielsky magazín pózovala zahalená len v mexickej vlajke.

Informáciu zverejnil spravodajský portál news.bbc.co.uk.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať