Na Topfeste bude aj Rytmus a Majk Spirit, Kabát nepríde

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Rytmus
Rapper Rytmus. Foto: facebook.com

BRATISLAVA 11. apríla (WEBNOVINY) – Jubilejný 10. ročník hudobného festivalu Topfest privíta na piešťanskom letisku aj slovenských rapperov Rytmusa, Ega a Majka Spirita.

Agentúru SITA o tom dnes informoval PR manažér podujatia Ján Kakaščík.

„Vždy sme sa snažili okrem dobrého rocku, prípadne metalu, ponúknuť aj niečo z iného súdka, čo sa nám za tie roky osvedčilo. A tak pri jubilejnom ročníku nebudú chýbať ani takpovediac domáce legendy, ktoré svojho času na Topfeste vystupovali a dnes sú uznávanými menami v hudobnej brandži – myslím tým Rytmusa a Ega,“ uviedol organizátor Dušan Drobný.

Okrem nich na festival zavíta aj česká skupina Maxim Turbulenc, ktorá vystúpila už na prvom ročníku Topfestu v roku 2004.

Video: Majk Spirit – Hľadám pravdu

Desiaty ročník podujatia, ktorý sa bude konať od 27. do 29. júna, však bude prvým bez českej stálice – kapely Kabát. „Je mi veľmi, naozaj veľmi ľúto, že napriek nášmu už osobnému priateľstvu so samotnými členmi skupiny Kabát, ktorí sa na jubilejný ročník tešili, sme nenašli priaznivú odozvu u ich manažmentu a tak bude rok 2013 bez účasti Pepu Vojteka a jeho skupiny,“ povedal Drobný.

Ďalšou novinkou v programe je vystúpenie londýnskej hardrockovej skupiny Voodoo Six, o ktorej zakladateľ formácie Iron Maiden Steve Harris tvrdí, že sú veľkým prísľubom britskej scény a nahrali najlepší debutový album, aký v poslednej dobe počul.

Video: Maxim Turbulence – Jede Jede Mašinka

Na Topfeste sa ako headliner predstaví anglická heavymetalová skupina Iron Maiden. Na letnom podujatí taktiež vystúpi americká punk-rocková formácia Anti-Flag, britská rocková kapela Sweet, balkánsky režisér a hudobník Emir Kusturica s bosniansko-srbským projektom No Smoking Orchestra, austrálska skupina Mystery, španielska formácia Ska-P, kanadská kapela Billy Talent alebo česká skupina Čechomor a spevák Tomáš Klus. Domácu scénu budú zastupovať aj Horkýže Slíže, Tublatanka, IMT Smile, Polemic, Gladiator, Slobodná Európa, Smola a Hrušky či Konflikt.

Klasické permanentky na festival sa v súčasnosti predávajú po 45 eur. Lístok na štvrtok stojí 40 eur, jednodňová vstupenka na piatok alebo sobotu 25 eur. Pre fanúšikov je k dispozícii aj limitovaný počet VIP permanentiek zahŕňajúcich sedenie na tribúne, klimatizovaný stan, občerstvenie, samostatné splachovacie WC či VIP parkovanie za 120 eur.

Video: Voodoo Six – Falling Knives

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Billy TalentEmir KusturicaMajk SpiritRytmusTomáš Klus