Keane v novembri vydajú výber najväčších hitov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Keane
Britská skupina Keane. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 16. augusta (WEBNOVINY) – Anglická skupina Keane vydá 11. novembra výberovku svojich najväčších hitov pod názvom The Very Best Of Keane.

Tracklist albumu The Very Best Of Keane:

1. Everybody’s Changing

2. Somewhere Only We Know

3. Bend and Break

4. Bedshaped

5. This Is The Last Time

6. Atlantic

7. Is It Any Wonder?

8. Nothing In My Way

9. Hamburg Song

10. Crystal Ball

11. A Bad Dream

12. Try Again

13. Spiralling

14. Perfect Symmetry

15. My Shadow

16.Silenced By The Night

17. Disconnected

18. Sovereign Light Café

19. Higher Than the Sun

20. Won’t Be Broken

Bude obsahovať skladby zo všetkých štyroch štúdiových albumov aj EP Night Train (2010).

„Už je to viac ako desať rokov, odkedy sme mali plné ruky práce s naším prvým albumom Hopes And Fears,“ uviedol v oficiálnom vyhlásení spevák Tom Chaplin.

„Dali sme sa dohromady v polovici 90. rokov a chvíľu trvalo, kým sme sa ako kapela rozbehli, no keď sa to podarilo, bola z toho skvelá jazda. Chceli sme niečo vydať pri príležitosti tohto medzníka, aby sme sa poďakovali všetkým fanúšikom a pokúsili sa vyslať vás na cestu piesňami, na ktoré sme najviac hrdí,“ dodal.

Na nahrávke sa nachádza 18 hitov z predošlých nahrávok a dve nové piesne – Higher Than The Sun a Won’t Be Broken. Deluxe edícia bude obsahovať aj b-sides a super deluxe verzia DVD s akustickými verziami skladieb, ktoré vybrali fanúšikovia.

Štvorčlenná formácia Keane sa na celom svete presadila hitom Somewhere Only We Know. Ten vyšiel na začiatku roka 2004 a o niekoľko mesiacov neskôr bol súčasťou debutovej nahrávky Hopes And Fears.

Po úspechu prvého albumu nasledovalo vydanie jeho pokračovateľa – nahrávky Under The Iron Sea (2006), z ktorého pochádzajú napríklad single A Bad Dream, Is It Any Wonder? či Crystal Ball.

Tretí album s názvom Perfect Symmetry (2008) obsahoval okrem iných piesne Lovers Are Losing a Spiralling. V máji 2012 Keane vydali zatiaľ poslednú štúdiovku Strangeland. So všetkými štyrmi nahrávkami dobyli britský albumový rebríček a na čelo sa im podarilo dostať aj so spomínaným EP Night Train. To obsahuje dovedna osem piesní vrátane singla Stop For A Minute, v ktorom hosťuje somálsko-kanadský rapper K’naan.

Video: Keane – Somewhere Only We Know

Informácie pochádzajú z webstránky www.digitalspy.co.uk a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať