Režisér Luther pracuje na postprodukcii filmu Krok do tmy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Igonda
Monika Haasová a Marko Igonda ako manželia v pripravovanej milostnej dráme bratov Lutherovcov Krok do tmy. Foto: TRIGON PRODUCTION, s.r.o.

BRATISLAVA 7. januára (WEBNOVINY) – Slovenský režisér Miloslav Luther a strihačka Barbora Paššová začali pracovať na postprodukcii očakávanej celovečernej snímky Krok do tmy.

Scenár filmu napísali 68-ročný Luther a Marián Puobiš. V ľúbostnej dráme z povojnového obdobia 50. rokov minulého storočia sa v hlavných úlohách predstavia Monika Haasová, Marko Igonda a Kristýna Boková, známa napríklad ako učiteľka Lenka Pivoňková zo snímky Občiansky preukaz (2010).

Diváci a diváčky sa môžu tešiť aj na Petra Nádasdiho, Miroslava Donutila, Adyho Hajdu, Attilu Mokoša, Mariána Geišberga, Alfréda Swana či Luciu Jaškovú. Snímku by mali uviesť do kín v lete.

Igonda krok do tmy
Foto: TRIGON PRODUCTION, s.r.o.

Krok do tmy je drámou o mileneckom vzťahu ženatého lekára a politickej agitátorky a o utajovanej vášni, ktorá zasiahne aj životy ich blízkych. Rozpráva o vzdore a slabosti pri hľadaní seba a svojho miesta v “nových časoch“.

Aj keď je pohľadom do svedomia ľudí poznačených hrôzami vojny a zvrátenosťami päťdesiatych rokov, svojím posolstvom o vine a zodpovednosti smeruje do súčasnosti. “Ako pri každom dobovom filme, ktorý som nakrútil, budem aj teraz prostredníctvom minulosti hovoriť o súčasnosti, o vypätých ľudských vzťahoch a mravnosti,“ vyjadril sa k filmu Miloslav Luther.

Informácie pochádzajú od PR manažérky spoločnosti Trigon Production Ivety Pospíšilovej a z archívu agentúry SITA.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Miloslav Luther