Favorit na hudobné ceny Mojo sklamal

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Florence and the machine
Foto: florenceandthemachine.net

BRATISLAVA 11. júna (WEBNOVINY) – Štvrtkové odovzdávanie cien britského magazínu Mojo prinieslo viaceré prekvapenia. Favorizovaná britská skupina Florence and the Machine združená okolo hudobníčky Florence Welch nepremenila na ocenenie žiadnu zo štyroch nominácií (Najlepší album, Najlepší nováčik, Najlepší koncertný interpret a Najlepšia skladba). Vôbec po prvý raz v sedemročnej histórii cien Mojo sa pritom stalo, že by bol jeden interpret nominovaný v jednom roku štyrikrát. Naopak, medzi ocenenými sa ocitli Kasabian, Midlake, Richard Hawley či Jean-Michel Jarre.

Za najlepší album na slávnostnom udeľovaní Mojo Honours Lists vyhlásili nahrávku Truelove’s Gutter od 43-ročného gitaristu, skladateľa a hudobníka Richarda Hawleyho, ktorý v minulosti pôsobil napríklad v kapele Pulp Jarvisa Cockera. Nováčikom roka sa stali The Low Anthem, cenu za Najlepší kompilačný album si odniesli Amorphous Androgynous za ich nahrávku A Monstrous Psychedelic Bubble Exploding In Your Mind Volume 2 – Pagan Love Vibrations Compiled And Mixed By The Amorphous Androgynous. Najlepším koncertným interpretom sa stala skupina Midlake a Najlepšou skladbou roka je pesnička Fire od kapely Kasabian.

Vyhlásili aj víťazov v „nadčasových“ kategóriách. Najlepším klasickým albumom sa stala eponymná nahrávka skupiny Stone Roses z roku 1989. Hero award si odniesol Marc Almond, ktorý sa preslávil účinkovaním v rámci dua Soft Cell najmä v osemdesiatych rokoch. Cenu Icon Award získal 66-ročný britský gitarista a producent Jimmy Page, za celoživotné dielo ocenili francúzskeho priekopníka elektronickej hudby Jean-Michela Jarrea, ktorý sa v slovenskej metropole predstavil koncom mája.

SITA/Reuters

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Florence WelchJean-Michel JarreJimmy Page