Do kín prichádza očakávaný nový Star Trek

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Star Trek: Do temnoty
Zachary Quinto a Zoe Saldana ako Spock a Uhura vo filme Star Trek: Do temnoty Foto: Paramount Pictures

BRATISLAVA 6. júna (WEBNOVINY) – Filmový jún sa na Slovensku začne skutočne veľkolepo. Prvý týždeň tohto mesiaca síce do kín prinesie len dve novinky, no jednou z nich je očakávané sci-fi Star Trek: Do temnoty. Tou druhou triler Len Boh odpúšťa.

Pokračovanie veľkolepého návratu Star Treku pod vedením J.J. Abramsa

Sci-fi Star Trek: Do temnoty v réžii J.J. Abramsa patrilo jednoznačne medzi najočakávanejšie filmy tohto roka a, podľa ohlasov zo zahraničia, oprávnene.

V pokračovaní úspešného reštartu kultovej série si úlohy z filmu, ktorý legendárne sci-fi v roku 2009 preniesol do nového tisícročia, zopakovali Chris Pine (Kirk), Zachary Quinto (Spock), Karl Urban (Bones), Zoe Saldana (Uhura), Anton Yelchin (Chekov), Simon Pegg (Scotty) a John Cho (Hikaru Sulu).

Kapitán James T. Kirk (Chris Pine), ktorý je stále rovnako horkokrvný a nedisciplinovaný rebel, akým bol v predchádzajúcom filme, spôsobil „menší galaktický incident“, ktorý by za normálnych okolností skončil jeho degradáciou. Podmienky na Zemi však nie sú ani zďaleka normálne.

Došlo totiž k zničujúcemu útoku na Hviezdnu flotilu a posádka Enterprise sa ponúkne, že chytí páchateľa, ktorým je záhadný terorista John Harrison (Benedict Cumberbatch).

Hrdinov čaká ich dosiaľ najnáročnejšia misia, pretože sa budú musieť vydať na miesta, kde je tá najtenšia hranica medzi priateľstvom a nepriateľstvom, pomstou a spravodlivosťou, pokojnou budúcnosťou a vojnou, ktorá môže zničiť celý náš vesmír.

Star Trek: Do temnoty
Benedict Cumberbatch ako John Harrison/Khan a Chris Pine ako kapitán James T. Kirk vo filme Star Trek: Do temnoty Foto: Paramount Pictures

Star Trek: Do temnoty
Benedict Cumberbatch ako John Harrison/Khan vo filme Star Trek: Do temnoty Foto: Paramount Pictures
Star Trek: Do temnoty
Zachary Quinto ako Spock, Benedict Cumberbatch ako John Harrison/Khan a Chris Pine ako kapitán James T. Kirk vo filme Star Trek: Do temnoty Foto: Paramount Pictures
Star Trek: Do temnoty
Zachary Quinto ako Spock a Chris Pine ako kapitán James T. Kirk vo filme Star Trek: Do temnoty Foto: Paramount Pictures
Star Trek: Do temnoty
Zoe Saldana a Zachary Quinto ako Uhura a Spock vo filme Star Trek: Do temnoty Foto: Paramount Pictures

Očakávané pokračovanie úspešného reštartu kultovej filmovej sci-fi série debutovalo v amerických kinách už 16. mája. O scenár snímky v réžii J. J. Abramsa sa postarali Roberto Orci, Alex Kurtzman a Damon Lindelof.

Star Trek: Do temnoty je celkovo dvanástym filmom zo série Star Trek.

HODNOTENIE

www.csfd.cz: 82% (504 hodnotení)

www.imdb.com: 8,2 z 10 (hodnotenia 85 341 používateľov)

www.rottentomatoes.com: Tomatometer – 87% (234 recenzií) / používatelia – 92% (140 172 hodnotení)

www.metacritic.com: Metascore – 72% (42 kritikov) / používatelia – 8,0 z 10 (548 hodnotení)

Ryan Gosling v príbehu o pomste v Bangkoku

Len Boh odpúšťa
Ryan Gosling vo filme Len Boh odpúšťa Foto: RADiUS-TWC

Krimi triler Len Boh odpúšťa je v krátkom čase už druhou spoluprácou dánskeho režiséra, scenáristu a producenta Nicolasa Windinga Refna s kanadským hercom Ryanom Goslingom.

Klebetí sa pritom, že dvojica, ktorá v roku 2011 žala úspechy filmom Drive, bude spolupracovať znovu – na remakeu amerického sci-fi Loganov útek z roku 1976.

Hlavnou postavou snímky Len Boh odpúšťa je Julian (Ryan Gosling) – Američan, ktorý zabil policajta, ale nechytili ho, a skrýva sa v Thajsku. Tam vedie klub thajského boxu a patrí tiež k najväčším drogovým dílerom v Bangkoku.

Keď ale jeho brat Billy (Tom Burke) zavraždí prostitútku, odštartuje tým reťaz vrážd z pomsty. Polícia si na pomoc pri jeho hľadaní pozve „Anjela pomsty“ Changa (Vithaya Pansringarm) a ten dovolí otcovi zavraždenej, aby Billyho osobne zabil.

Situácie sa ešte viac zhorší, keď sa do nej vloží Julianova matka Crystal (Kristin Scott-Thomas), ktorá ho žiada, aby vraždu brata pomstil.

HODNOTENIE

www.csfd.cz: 55% (160 hodnotení)

www.imdb.com: 6,6 z 10 (hodnotenia 2 354 používateľov)

www.rottentomatoes.com: Tomatometer – 20% (15 recenzií) / používatelia – v čase našej uzávierky nebolo k dispozícii

www.metacritic.com: Metascore – 48% (9kritikov) / používatelia – v čase našej uzávierky nebolo k dispozícii

Informácie pochádzajú z webových stránok www.barracudamovie.sk a www.continental-film.sk.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Zachary QuintoZoe Saldana