Exsuperstaristke Debbi z Čiech pomáha aj Kirschner

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 27. mája (SITA) – Semifinalistka prvej Česko Slovenskej SuperStar Deborah Kahlová s umeleckým menom Debbi má na konte debutový album s názvom Touch The Sun, ktorý do života v Čechách oficiálne uviedla len minulý týždeň. Ako prezradila v rozhovore pre agentúru SITA, pri príprave jej pomáhalo viacero renomovaných umelcov, pomocnú ruku jej podala aj jedna z najúspešnejších slovenských speváčok Jana Kirschner. „Ozvala sa mi sama. Poslala mi štyri pesničky, z ktorých sme si vybrali tri. Jednu z nich sme nepoužili, pretože ku mne nesedela tak, ako k nej,“ povedala v rozhovore pre agentúru SITA Debbi.

V týchto dňoch v slovenských rádiách rotuje nový singel z debutovej nahrávky s názvom La La, ku ktorému existuje už aj videoklip. Predchádzal mu singel Touch The Sun, podľa ktorého Debbi album aj pomenovala. Pôvodne pesničku naspievala len ako reklamnú zvučku. „Touch The Sun pôvodne nebola nahratá ako pesnička, ale pre Metaxu. Nebolo to oslovenie mňa osobne, ale firmy Creative Music House. Mali zohnať speváčku, ktorá spieva po anglicky. Keďže chlapci robili hudbu pre SuperStar, tak ma poznali,“ uviedla Debbi, ktorá ponuku prijala a prišla 50-sekundovú zvučku naspievať do Bratislavy. „O mesiac na to mi volali, že by chceli naspievať celú tú pesničku. Keď sme zistili, že je to bomba skladba, tak sme si ju prevzali. Dostali sme ju vlastne zadarmo,“ povedala speváčka o skladbe, ktorú česká Akadémia populárnej hudby vyhlásila za najlepšiu pieseň roka 2010.

Samotný album označila rodáčka z Nemecka žijúca v Prahe za mix žánrov. „Sú to akustické skladby, ktoré sa dajú zahrať rovnako aj na koncerte. Určite to nie žiadne disko,“ povedala o novinke, ktorá obsahuje celkovo jedenásť skladieb. Z toho sú dve (Možná se mi zdáš, Spočítej) v češtine a jedna (Mein Kleiner Gruner Kaktus) v nemčine. „Po nemecky však spievam len zo srandy,“ dodala Debbi. Prvú skúsenosť s nahrávaním vlastného albumu si 18-ročná speváčka pochvaľuje, napriek tomu čakala, že proces prípravy bude oveľa jednoduchší a rýchlejší. „To nahrávanie som si predstavovala trochu inak. Myslela som si, že tam len prídem, naspievam v priebehu jedného dňa tri rôzne pesničky, pôjdem domov a hotovo. Ten týždeň sa predĺžil asi o rok, päť mesiacov a tri týždne,“ komentovala speváčka. Ako ďalej prezradila, mnoho ponúknutých skladieb, ktoré mala možnosť pri príprave využiť, sa jej zo začiatku nepáčilo. „Pôvodné verzie sme dosť melodicky aj textovo menili. Hneď ako sme zmenili aranžmán, tak som si ich obľúbila. Všetky pesničky, ktoré sú na albume, sú piesne, ktoré žeriem. Nikto mi nehovoril, že musím niečo naspievať, lebo je to komerčné. Je to krátky album, ale som si ním absolútne istá,“ uzavrela Debbi.

Zoznam skladieb na albume Touch The Sun:

1. Game of the Heart (Part 1)

2. Touch The Sun

3. Igloo

4. How Can I

5. Možná se mi zdáš

6. Paris

7. Tell Me

8. La La

9. Spočítej

10. Game of the Heart (Part 2)

11. Mein Kleiner Gruner Kaktus

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať