Il Divo mieria na Bratislavský hrad

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Il Divo Foto: APP

Štvorica lámačov ženských sŕdc, ktorá vznikla po dvojročnom hľadaní známym producentom Simonom Cowellom, má za sebou množstvo úspechov. S prehľadom vypredajú 30-tisícové hľadisko a ich videá na Youtube.com sú obľúbené vo všetkých kútoch planéty. Aj preto je ich príchod na Slovensko u nás hudobnou udalosťou číslo jeden. O ich komfort bude postarané v 5-hviezdičkovom hoteli v bezprostrednej blízkosti Slovenského národného divadla, ktorý si vybrala štvorica spevákov a organizátori im splnia aj tie najnáročnejšie požiadavky, len aby sa v Bratislave cítili čo najlepšie.

Speváci budú ubytovaní v najluxusnejších izbách s nadštandardným zariadením na najvyšších poschodiach s panoramatickým výhľadom na námestie Eurovea, SND ako aj Dunaj. Ich špeciálnou požiadavkou k ubytovaniu boli veľké dvojpostele, ktoré sú súčasťou výbavy luxusných apartmánov. Taktiež požadujú na každej izbe koše s ovocím, nesýtené vody Evian či DVD a CD prehrávače. Kuriozitou je, že chcú mať vypnutú klimatizáciu. Il Divo je známe tým, že interpretáciu najväčších svetových hitov, zabalených do šatu klasickej hudby posunuli do úplne inej úrovne a na ich adresu prichádzajú z celého sveta iba chvály. Predali viac, ako 25-miliónov albumov a získali viac, ako 150 zlatých a platinových platní v 33 krajinách. A toto sú oni.

Bez názvu
Foto: APP

Sebastien Izambard

Sebastien Izambard je jediným úplným spevákom – samoukom vo formácii Il Divo. Pochádza z Francúzska a má 38 rokov. Vo svojej rodnej krajine je popovou hviezdou. V roku 2000 mu vyšiel sólový album Libre, z ktorého vznikol jeho najznámejší hit Si Tu Savais. „Hral som na elektrickú gitaru a bolo to dosť divoké medzi Jeffom Buckleym, Damienom Riceom či Coldplay,“ povedal Sebastien a dodal, že veľkou silou Il Divo sú jeho odlišnosti. V minulosti spolupracoval aj s ďalšími francúzskymi umelcami a bol špeciálnym hosťou francúzskej legendy Johnnyho Hollidaya na turné v roku 2001. Spočiatku odmietal pokusy Simona Cowella, ktorý ho stoj čo stoj chcel do Il Divo. Neskôr však svoj názor zmenil a neoľutoval. Začiatky boli pre neho náročné ale navzájom sa všetci členovia novovzniknutej formácie učili jeden od druhého, až vzniklo silné puto. Sebastien priniesol do Il Divo ducha rocku spontánnosti.

David Miller

Americký tenor David Miller je pravdepodobne hudobne najdokonalejším členom Il Divo. 38-ročný spevák objavil svoju lásku k hudbe už v rannom veku. Navštevoval konzervatórium v Ohiu. Bol členom Pittsburghskej opery a spieval s poprednými opernými telesami po celej Amerike, Austrálii a Európe. V roku 2002 sa objavil ako Rodolfo v predstavení Baz Luhrmana La Boheme. Keď ho Simon Cowell požiadal, aby vstúpil do Il Divo, bol členom newyorskej Metropolitnej opery. „Myslím si, že opera je vrcholom vyjadrovania hlasu. V Il Divo sme otvorili bránu pre širšiu fanúšikovskú základňu. Ak sa nám podarí dostať tieto dva svety k sebe, je to umenie samo o sebe,“ povedal David.

Bez názvu
Foto: APP

Carlos Marin

So svojimi 42 rokmi je najstarším členom Il Divo. Je považovaný za synonymum pre „Latin idol“. Španielsky barytón má najväčšie slovo vo formácii a všetci členovia ho najviac rešpektujú. „Hudba je niečo, s čím som sa už narodil,“ tvrdí Marin, ktorého začal operný spev fascinovať po tom, ako videl opernú hviezdu Maria Lanza. Jeho debutový album produkoval Pierre Kartner. Svoju kariéru Carlos rozbehol v mnohých smeroch súčasne. Hral v televíznych estrádach, v hudobnom divadle, hral hlavné úlohy v Pomáde, Les Miserables a ďalších, spieval v La Boheme, La Traviate, Figare a ďalších. Jeho hudobnými vzormi sú Tom Jones a mario Lanza. Rovnako, ako Sebastien, pôsobenie v Il Divo najskôr odmietol. Neskôr však ponuku Simona Cowella prijal. „Bola to výzva pre vlastné ego, zdieľať piesne s ďalšími vynikajúcimi spevákmi. A som naozaj rád, že som to urobil. Spievať spolu s Davidom, Sebastienom a Ursom je naozaj silný zážitok,“ dodal Carlos.

Urs Bühler

39-ročný operný rodák zo Švajčiarska bol kedysi rockerom. Hrával s kapelou The Conspiracy a je veľkým fanúšikom motoriek. Jedného dňa však začal počúvať klasickú hudbu, tá ho začala nesmierne fascinovať a zostala v ňom hlboko zakorenená. Získal tituly z hudobnej výchovy a spevu na Akadémii školy a chrámovej hudby vo Švajčiarsku a magisterský titul z klasickej hudby na konzervatóriu v Amsterdame. „Spieval som v zbore v opere v Amsterdame, jednej z desiatich najlepších operných domov na svete. Videl som účinkovať naživo na pódiu tých najväčších umelcov v tomto smere,“ uviedol Urs. Živil sa tiež ako spevák na voľnej nohe v Belgicku, Holandsku, Nemecku a Francúzsku. Nie je ortodoxným vyznávačom klasickej hudby, ale blízko má aj k popu, ale aj k metalu. Vlastní desať motoriek a jeho ambície sú skromné. Jednoducho byť šťastný.

Portál Webnoviny.sk informoval Vladimír Kroupa zo spoločnosti APP.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Simon CowellTom Jones