Kate a William - od prvého stretnutia po sobáš

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Svadba princa Williama a Kate
Princ William a jeho budúca manželka Kate Middleton. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 28. apríla (SITA) – Svadba princa Williama s Kate Middleton je ďalšou zastávkou ich vzťahu trvajúceho takmer desaťročie. Ich láska vznikla na pôde škótskej univerzity St. Andrews, kde obaja nastúpili ako prváci v septembri 2001. Po dohode s médiami o zachovávaní jeho súkromia mohol viesť William v škole relatívne normálny život. Mimo očí verejnosti sa tak mohlo začať formovať jeho priateľstvo so spolužiačkou z odboru dejiny umenia.

Kate a William
Foto: SITA/AP

Amorov šíp údajne zasiahol Williama počas univerzitnej charitatívnej módnej prehliadky v roku 2002, kde Kate predvádzala model návrhárky Charlotte Todd, ktorý ušila na tému Umenie zvádzania. Niektoré zdroje uvádzajú, že keď William uvidel kráčať Kate po móle v šatách, cez ktoré jej bolo vidieť čiernu bielizeň, rozhodol sa, že ju chce lepšie spoznať. Krátko po prehliadke spolu začali chodiť, neskôr sa dokonca stali spolubývajúcimi. Po dvoch rokoch špekulácií ich fotografi pristihli na spoločnej lyžovačke. Na záverečnom univerzitnom plese sa obliekli ako Scarlett O’Hara a Rhett Butler zo snímky Odviate vetrom (1939).

Kate a William
Foto: SITA/AP

Po promóciách sa médiá začali opäť naplno venovať princovmu osobnému životu. Jeho vzťah s Kate už nebol žiadnym tajomstvom. Po prvý raz sa oficiálne ako Williamova priateľka na verejnosti ukázala v roku 2006, keď prišla spolu s niektorými členmi kráľovskej rodiny podporiť čerstvého armádneho dôstojníka Williama na ceremónii vojenskej akadémie Sandhurst. V apríli 2007 svet obletela správa, že pár ukončil svoj vzťah. Niektoré zdroje tvrdia, že dôvodom bola Williamova neochota zasnúbiť sa, podľa ďalších informácií Kate nezvládala život pod drobnohľadom verejnosti a neustále prenasledovanie novinármi. V júni toho istého roka už však opäť boli spolu. V roku 2010 začali spolu bývať v severnom Walese. V októbri sa vybrali na súkromnú dovolenku do africkej Kene, kde konečne William požiadal Kate o ruku. Jeho dlhé váhanie údajne ovplyvnil princov otec Charles, ktorý mu poradil, nech sa buď ožení alebo svoj vzťah ukončí. Ten napokon navliekol svojej nastávajúcej na prst zásnubný prsteň jeho matky princeznej Diany – oválny modrý zafír obkolesený diamantmi. „Bol to pre mňa spôsob, ako sa uistiť, že moja mama o tento deň nepríde,“ povedal William, ktorý sa postaví pred oltár vo Westminsterskom opátstve už v piatok dopoludnia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Princ William a Kate Middleton