Knižná novinka - Život starca Paisija Svätohorského

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bez názvu
Foto: SITA

BRATISLAVA 20. decembra (WBN/PR) – Na slovenskom knižnom trhu sa konečne objavila dlho očakávaná novinka – Život starca Paisija Svätohorského, ktorá opisuje neuveriteľný život človeka – gréckeho mnícha, známeho na celom svete. Ide o bestseller, ktorý dokáže s prehľadom osloviť rôzne typy čitateľov. Originál životopisu bol pôvodne napísaný v gréckom jazyku a za niekoľko mesiacov sa predalo viac ako pol milióna výtlačkov. Tento príbeh bol preložený do viacerých svetových jazykov.

Kniha podáva pútavý portrét o jednej z najuznávanejších osobností gréckeho duchovného života 20 storočia – starca Paisija. Starec prežil väčšinu života na Ahtose – samostatnej mníšskej republike. Kniha Život starca Paisija Svätohorského opisuje strhujúci život jedného z najväčších askétov minulého storočia, ktorý bol veľkou osobnosťou gréckeho národa. Žil na Svätej Hore Ahtos v Grécku, kam za ním prichádzali tisíce ľudí z celého sveta s rôznymi otázkami a problémami. Odnášali si od neho vzácne duchovné rady, ktoré nenašli nikde inde. Napriek tomu, že tento jednoduchý mních žil v osamelej kélii, poznajú ho milióny ľudí na celom svete, či už z vlastnej skúsenosti, rozprávania priateľov alebo prostredníctvom masovokomunikačných prostriedkov.

Okrem podrobného životopisu tohto výnimočného človeka sú v knihe aj jeho poučenia, ktoré dávajú čitateľovi možnosť pozastaviť sa pri každej myšlienke a precítiť hĺbku múdrych Paisijových slov. Každý nájde v jeho myšlienkach poučenie, radu alebo odpovede na otázky spojené s vlastným životom. Kniha môže poslúžiť aj ako krásny duchovný vianočný darček.

Bez názvu
Foto: SITA

Autorom prekladu je prof. ThDr. Ján Zozuľak, ktorý pôsobí na katedre filozofie FF UKF v Nitre. Okrem antickej a byzantskej filozofie sa špecializuje na grécky jazyk.

Túto literatúru si môžete objednať na internetovej adrese https://www.duchovne-knihy.sk/.

Viac informácií o knihe na: https://www.duchovne-knihy.sk/p/147/zivot-starca-paisija-svatohorskeho

Názov: Život starca Paisija Svätohorského, 1. Diel

Autor: Jeromních Isaak

Počet strán: 328

Rozmery: 147 x 218 mm (formát A5), hrubá väzba

ISBN: 978-80-970866-1-9

Vytlačil : Polygrafické centrum, Bratislava, december 2013

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia