Lordi ovládli Topfest, nástroje im počas letu zablúdili

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lordi
Fínska hardrocková skupina Lordi. Foto: SITA, AP

BRATISLAVA 30. júna (WEBNOVINY) –

Sobotňajší program

V sobotu návštevníkov čaká headliner – fínska metalová skupina Nightwish a vystúpenia interpretov a skupín ako Braňo Mojsej, Harlej, Heľenine oči, Zuzana Smatanová, Bauchklang, IMT Smile, Aneta Langerová, Kabát, Slobodná Európa, Čad či Wadda.

V tanečnom stane Top Trance sa o hudobnú produkciu postarajú Martin Solveig, Markus Schulz i Jochen Miller.

V piatok na obed na letisku v Piešťanoch odštartoval 9. ročník festivalu Topfest, ktorý sa skončí v sobotu v noci.

Prvé tisíce návštevníkov už spoznali nový areál, kde na nich okrem hudby čaká i množstvo atrakcií. Hudobné dianie na všetkých pódiách prebiehalo v prvý deň zo začiatku podľa plánu. Mierne ho narušil však príchod fínskej hardrockovej skupiny Lordi.

Kapela plná masiek zostala bez nástrojov

Po tom, ako Lordi pohotovo nahradili kapelu Godsmack, ktorá musela pre chorobu speváka Sullyho Ernu zrušiť svoje vystúpenie, organizátorov zastihla ďalšia zlá správa. Iich batožina nestihla let, preto sa čakalo na ďalší a bolo potrebné koncert posunúť.

„Masky ‚Lordov‘ v siedmich kufroch síce stihli doraziť do Piešťan aspoň o polnoci, ale ich nástroje uložené v ďalších piatich už nie, a ich prílet z Frankfurtu nad Mohanom do Viedne bol ohlásený až na sobotu dopoludnie. A tak sme pre nich museli v noci zháňať hudobné nástroje. Chcem im ešte raz aspoň takto na diaľku poďakovať, že to napriek tomu nevzdali a odohrali skvelú šou na záver prvého dňa,“ vyhlásil organizátor Dušan Drobný.

Budeme sa zabávať, kričal spevak Lordov

Samotné dianie okomentoval priamo z pódia aj spevák skupiny Tomi Petteri Putaansuu: “Chcem vám niečo povedať! Včera na obed sme ešte netušili, že tu budeme dnes s vami. Vieme, že sme náhradníkmi Godsmack a želáme skoré uzdravenie, chcem len dodať, že napriek tomu, že všetko naše, čo tu máme, je len toto oblečenie – budeme sa zabávať!”

V piatok vystúpili i Aya, Downhill, Zoči Voči, Vidiek, Iné Kafe, Škwor, Ill Niňo, Konflikt, Divokej Bill, Horská Chata či Polemic.

Lordi – Hard Rock Hallelujah

Agentúru SITA informoval PR manažér podujatia Ján Kakaščík.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Aneta LangerováBraňo MojsejZuzana Smatanová