MIKULÁŠSKY JAZZOVÝ FESTIVAL 2011

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: Mjh.sk

BRATISLAVA 15. júla (WBN/PR) – V dňoch 29 – 31.7.2011 sa v Liptovskom Mikuláši uskutoční siedmy ročník Mikulášskeho Jazzového Festivalu, ktorý je jediným podujatím svojho druhu v širokom okolí a už siedmy rok tvorí plnohodnotnú súčasť liptovskomikulášskeho kultúrneho leta. Počas troch festivalových dní sa predstaví šesť kapiel spolu s hosťami zo Slovenska, Maďarska, Rakúska a Slovinska. Každý večer vystúpia 2 kapely a ozdobou festivalu budú až 3 jazzové speváčky.

Úvodný večer bude patriť Lucii Lužinskej spolu s formáciou Boris Čellár Trio so slovinským klaviristom Gregorom Fticarom, momentalne žijúcim v Paríži a stálicou slovenského jazzu Jurajom Griglákom. Mladá slovenská kapela Fabian Supancic Organ Trio spolu s Ursulou Reicher z Rakúska predstaví svoje vlastné skladby a jazzové štandardy na námestí v rámci programu kultúrneho leta.

Druhý festivalový večer otvorí ďalšia mladá kapela Martin Uherek Quartet. Pokračovať bude hudobný projekt s originálnymi úpravami známych jazzových kompozícii päťdesiatych a šesťdesiatych rokov Nikolaj Nikitin Quartet doplnený o soulové cítenie Hanky Gregušovej.

Nedeľný, záverečný večer sa predstaví kapela Nu’ Clear Trio, v ktorej tvorbe dominujú kompozície klaviristu Valéra Mika s vplyvmi klasickej hudby, jazzu, fusion, a break beatu. Záver festivalu bude patriť inovatívnej maďarskej kapele The Transform Quintet, ktorej hudba zahŕňa prvky world music, elektroniky a filmovej hudby. S kapelou vystupoval už aj držiteľ Grammy – Joey Calderazzo, alebo The Tarantinos.

Lístky v predaji na mieste, alebo v predpredaji v DK Liptovský Mikuláš. Viac informácií o kapelách, programe a celom podujatí nájdete na oficiálnej stránke festivalu www.mjf.sk.

Festival je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

Partnermi festivalu sú: Mesto Liptovský Mikuláš, Dom kultúry Liptovský Mikuláš, Allimentum restaurant & wine bar, E.COLOR, Lighting Beetle, Martinus, Gregi.net, Hudba.sk, kuultur.com, liptov-klik.sk, liptov.sk, skJazz.sk, Rádio Liptov, Rádio SLOVENSKO, TV Liptov, Webnoviny.sk a Žilinský samosprávny kraj.

PROGRAM:

Koncerty sa začínajú vždy o 19:00.

29.7.2011:

Fabian Supancic Organ Trio feat. Ursula Reicher

Lucia Lužinská & Boris Čellár Trio

30.7.2011:

Martin Uherek Quartet

Nikolaj Nikitin Quartet feat. Hanka Gregušová

31.7.2011:

Nu Clear Trio

The Transform Quintet

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Lucia LužinskáNikolaj Nikitin