Najbohatšou vymyslenou postavičkou je Strýko Držgroš

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Stryko drzgros
Foto: disneyinternational.com

BRATISLAVA 8. apríla (WEBNOVINY) – Najbohatšou fiktívnou postavičkou je podľa magazínu Forbes strýko Držgroš. Hodnotu jeho zlatých mincí odhadujú na 44,1 miliardy amerických dolárov.

Napriek jeho bohatstvu však stále nedosiahol výšku konta zakladateľa Microsoftu Billa Gatesa, ktorý má na konte 53 miliárd dolárov. Na druhej priečke je vodca Olympijského klanu – upírskej rodiny Cullenovcov zo ságy Twilight Carlisle. Za svoj 370-ročný život nadobudol majetok v hodnote 36,2 miliardy dolárov. Tretiu priečku s veľkým odstupom obsadil hlavný hrdina populárnej knižnej série Artemis Fowl mladší.

Tento írsky geniálny chlapec vlastní majetok v hodnote 13,5 miliardy dolárov. Za ním nasleduje s 9,7 miliardami dolárov komiksová postavička Richie Rich. Prvú päťku s 9,5 miliardami dolárov uzatvára Jed Clampett – jedna z hlavných postáv seriálu Vidiečania z Beverly Hills (1962-1971) a rovnomenného filmu z roku 1993.

Zoznam najbohatších fiktívnych postáv redaktori Forbesu zostavujú od roku 2005. Tento proces však podľa vedúceho redaktora Michaela Noera pre nich nie je zábavou, ale vážnou prácou. „Ideme naozaj do hĺbky, aby sme vypočítali čistú hodnotu ich majetku. Je to veľmi podobné, ako keď rátame bohatstvo skutočných miliardárov,“ vysvetlil. „Napríklad, strýko Držgroš šiel hore až o 30 percent, pretože zlatu sa tento rok veľmi darilo a väčšina jeho majetku je práve v zlate,“ uviedol. Aj piata najbohatšia postava – Jed Clampett profitovala predovšetkým z rastúcej ceny ropy.

https://www.youtube.com/watch?v=0c4HRkryO8k

Zoznam 15 najbohatších fiktívnych postáv podľa magazínu Forbes:

1. Strýko Držgroš

2. Carlisle Cullen

3. Artemis Fowl II.

4. Richie Rich

5. Jed Clampett

6. Tony Stark

7. drak Smaug

8. Bruce Wayne

9. Pán Monopoly

10. Arthur Bach

11. Jo Bennett

12. C. Montgomery Burns

13. Chuck Bass

14. Gordon Gekko

15. Jeffrey Lebowski

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie DisneyForbes