Prichádza skutočný príbeh z povojnového obdobia 7 dní hříchů

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
7 dní hříchů
Ondřej Vetchý a Vica Kerekes v historickej romantickej dráme 7 dní hříchů Foto: Continental Film

BRATISLAVA 30. októbra (WEBNOVINY) – Do slovenských kín v týchto dňoch prichádza film 7 dní hříchů inšpirovaný skutočnými udalosťami povojnového obdobia.

Snímka s rozpočtom 40 miliónov českých korún (v prepočte zhruba 1,6 milióna eur) vznikala takmer štyri roky a premietať ju budú od 1. novembra.

Ešte nikto nestvárnil to, čo sa dialo bezprostredne po oslobodení, hoci tento film je hlavne o láske. Nebude to o zlých Čechoch a dobrých Nemcoch, ale o ľuďoch, ktorí sa dostali do vypätej situácie,“ povedal o filme jeho scenárista Josef Urban.

Pre predstaviteľku hlavnej ženskej postavy Vicu Kerekes bolo nakrúcanie filmu jedným z najkrajších období v živote. „Vďačná som za to, že som si uvedomila, že doba, v ktorej žijem, je strašne krásna a mohla som na vlastnej koži pocítiť, aké to bolo vtedy,“ prezradila na tlačovej konferencii k filmu herečka.

Jej brata a nacistu v jednej osobe si zahral Jarek Hylebrant. „Nechcem, aby to vyznelo ako nejaká póza, ale aj keby som už v živote žiaden film nenatočil, tak som vďačný, že som mohol byť pri tom,“ priznal Hylebrat, ktorý sa v súčasnosti živí ako umelecký manažér v divadle.

Video: Trailer k filmu 7 dní hříchů

Film 7 dní hříchů vznikol v réžii Jiřího Chlumského a v predaji je už aj rovnomenný román z pera scenáristu Josefa Urbana. V ďalších úlohách sa v snímke objavia herci Ondřej Vetchý, Jiří Schmitzer, Fedor Bondarchuk či Anna Šišková. Dej sa odohráva v prostredí Sudet na Šumpersku v máji 1945. Nemecká manželka českého poľovníka Agnesa záhadne utečie a nikto netuší prečo.

Po vojne sa Česi vracajú do vnútrozemia, vznikajú gardy a prichádzajú vojaci. Náhoda spojí Agnesinho manžela a štvanca Jána s jej bratom Jürgenom a spoločne sa ju vyberú hľadať. Tá je však stále na úteku a v súvislosti s desivým svedectvom ju prenasleduje najmocnejší muž okresu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Anna Šišková