Rapper Nate Dogg bude mať pohreb v sobotu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nate dogg
Foto: mtv.com

BRATISLAVA 23. marca (WEBNOVINY) – Amerického rappera a speváka Nate Dogga, ktorý skonal 15. marca vo veku 41 rokov, pochovajú v sobotu v kalifornskom Long Beach.

Podľa slov jeho sestry Pamely Hale-Burns bude pohreb prístupný verejnosti, fotografovanie a natáčanie videí však nebude povolené. Deň pred pohrebom bude hudobníkovo telo vystavené v miestnom kostole.

V nedeľu by sa potom mal v Los Angeles Convention Center uskutočniť spomienkový koncert, ktorý bude uvádzať DJ Quik.

Nate Dogg, vlastným menom Nathaniel Dwayne Hale, sa narodil 19. augusta 1969 v Long Beach a už ako dieťa spieval v kostolných zboroch. Ako 16-ročný odišiel zo školy a prihlásil sa do námornej pechoty, v ktorej slúžil tri roky. V roku 1991 založil spolu s rappermi Snoop Doggom a Warrenom G skupinu 213. Následne nahrali svoju prvú demo nahrávku, ktorú neskôr na jednej párty počul rapper a producent Dr. Dre. Toho zaujal predovšetkým Nate Dogg, ktorého Dr. Dre prizval na hosťovanie na jeho debutový sólový album The Chronic (1992). V roku 1994 nahral spolu s Warrenom G singel Regulate, ktorý bol ich prvým hitom. Skladba sa nachádzala na soundtracku filmu Nad košom (1994) a taktiež na Warrenovom debutovom albume Regulate…G Funk Era (1994). V tom istom roku tiež vyšiel prvý a zároveň aj posledný album skupiny 213 s názvom The Hard Way.

Warren G feat Nate Dogg: Regulate

Nate Dogg vydal svoj sólový debut až v roku 1998, bol ním dvojalbum G-Funk Classics, Vol. 1 & 2. Pôvodne mal vyjsť už v roku 1996, jeho vydanie však pre problémy labelu Death Row Records odložili. Na tejto nahrávke sa nachádza aj jeho najväčší hit, ktorým je skladba Nobody Does It Better. Po tomto albume vydal ešte dve sólovky – Music And Me (2001) a Nate Dogg (2008).

Počas svojej kariéry spolupracoval s množstvom známych rapperov, medzi ktorými boli napríklad Tupac, Eminem, 50 Cent, Freeway, Jadakiss, Nelly alebo Game. V rokoch 2007 a 2008 prekonal dve mŕtvice, po ktorých zostal čiastočne ochrnutý a taktiež sa musel znova učiť rozprávať. Nate Dogg skonal na srdcové zlyhanie spojené s komplikáciami súvisiacimi so spomínanými mŕtvicami.

Informácie pochádzajú z webstrány billboard.com.

Dr.Dre, Snoop Dogg feat Nate Dogg: The Next Episode

Mos Def feat. Pharoahe Monch & Nate Dogg – Oh No

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dr. DreNate DoggSnoop Dogg