Red Hot Chili Peppers dobyli britský albumový rebríček

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Red Hot Chili Peppers
Red Hot Chili Peppers Foto: facebook.com

BRATISLAVA 5. septembra (WEBNOVINY) – Americká rocková kapela Red Hot Chili Peppers debutuje so svojou desiatou štúdiovkou I’m With You (2011) na prvom mieste britského albumového rebríčka.

Ide o ich štvrtú nahrávku, s ktorou sa im podarilo dobyť UK Chart. Predtým sa na vrchole britského rebríčka umiestnili aj albumy By The Way (2002) a Stadium Arcadium (2006) rovnako ako živá nahrávka Live In Hyde Park (2004).

Na druhej priečke sa nachádza ďalšia novinka, ktorou je album Nothing But The Beat (2011) francúzskeho producenta Davida Guettu. Okrem týchto dvoch nahrávok sa do Top 10 dostali ešte ďalšie tri novinky – britská rocková formácia Bombay Bicycle Club s albumom A Different Kind Of Fix (2011) na šestke, americký rapper Lil Wayne a jeho Tha Carter IV (2011) na osmičke a country speváčka Dolly Parton s nahrávkou Better Day (2011) na deviatke.

Za Red Hot Chili Peppers a Davidom Guettom sa na trojke umiestila minulotýždňová jednotka – anglický spevák Will Young s albumom Echoes (2011). Z trojky na štvorku klesla Adele s nahrávkou 21 (2011) a prvú päťku uzatvára Joe McElderry s albumom Classic (2011), ktorému v minulom vydaní rebríčka patrila druhá priečka. Informácie zverejnila webstránka www.theofficialcharts.com.

.

Britský rebríček albumov (28. augusta 2011 – 3. septembra 2011):

1. Red Hot Chili Peppers – I’m With You

2. David Guetta – Nothing But The Beat

3. Will Young – Echoes

4. Adele – 21

5. Joe McElderry – Classic

6. Bombay Bicycle Club – A Different Kind Of Fix

7. Adele – 19

8. Lil Wayne – Tha Carter IV

9. Dolly Parton – Better Day

10. Amy Winehouse – Back To Black

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Amy WinehouseDavid GuettaLil WayneRed Hot Chili Peppers