Red Hot Chili Peppers prevalcujú Prahu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Anthony Kiedis
Anthony Kiedis je zakladateľ a hlavný spevak skupiny Red Hot Chilli Peppers Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 6. decembra (WEBNOVINY) – Americká kapela Red Hot Chili Peppers (RHCP) sa koncom augusta predstaví v českej metropole. Štvorčlenná formácia z Kalifornie vystúpi v pondelok 27. augusta v SynotTip aréne (štadión Eden), kde hráva svoje domáce zápasy Slavia Praha.

Vstupenky na koncert budú stáť na ticketpro.cz a synottiparena.cz 1490 až 2490 českých korún (v prepočte asi 59 až 99 eur). Predpredaj sa začne v pondelok 12. decembra. Vystúpenie v Prahe bude pre RHCP prvým po šiestich rokoch a vôbec prvým open-air koncertom v Českej republike. Na tom istom mieste sa v lete predstaví aj legendárny Bruce Springsteen. Mimochodom, kapacita SynotTip arény pre koncerty je viac ako 30-tisíc ľudí.

RHCP v súčasnosti koncertujú v Európe. Už v stredu sa predstavia vo Viedni, kde vystúpia v beznádejne vypredanej Stadthalle. Do konca roka sa kapela ukáže ešte v Turíne, Miláne, Zürichu, Barcelone a Madride. Zaujímavosťou je fakt, že z každého vystúpenia vydávajú záznam, ktorý si ich fanúšikovia môžu stiahnuť vo formátoch mp3, FLAC i ALAC na webovej stránke livechilipeppers.com. Jeden záznam vo formáte mp3 stojí 9,95 amerického dolára (v prepočte približne 7,50 eura).

Kalifornská formácia sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1983. Preraziť sa im podarilo v roku 1991 albumom Blood Sugar Sex Magik. Medzi ich najväčšie hity patria skladby Under the Bridge, Scar Tissue, Californication, Aeroplane, Give It Away či Can’t Stop. Red Hot Chili Peppers vydali v auguste desiaty štúdiový album I’m With You (2011), z ktorého už vyšli single The Adventures of Rain Dance Maggie a Monarchy of Roses. Dobyli s ním rebríčky vo Veľkej Británii, Brazílii, Argentíne, Mexiku, Taliansku, Írsku, Fínsku, Holandsku, Španielsku, Švajčiarsku, Poľsku, Maďarsku a ďalších krajinách.

V rodných Spojených štátoch amerických debutovali na druhej priečke. Skupina predala na celom svete už viac ako 65 miliónov nahrávok, získala šesť cien Grammy a päť MTV Video Music Awards. Zoskupenie z Los Angeles v súčasnosti pôsobí v zostave: Anthony Kiedis (spev), Chad Smith (bicie nástroje), Josh Klinghoffer (gitara) a Michael „Flea“ Balzary (basgitara).

Informácie zverejnila webová stránka facebook.com/LiveNationCZ.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Bruce SpringsteenRed Hot Chili Peppers