Red Hot Chili Peppers vydajú nový album koncom augusta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Red Hot Chili Peppers

BRATISLAVA 24. apríla (WEBNOVINY) – Americká skupina Red Hot Chili Peppers vydá očakávaný, nový štúdiový album koncom augusta. V jednom z posledných rozhovor to uviedol bubeník Chad Smith. Inštrumentalista ešte v januári naznačil, že nahrávka by mohla vyjsť v júni, dátum vydania sa teda posnul približne o dva mesiace. Názov albumu stále nie je známy.

V poradí desiatu štúdiovú nahrávku skupina začala nahrávať vlani v septembri. Na nasledovníkovi dvojalbumu Stadium Arcadium (2006) Red Hot Chili Peppers pracujú s novým gitaristom Joshom Klinghofferom. Ten nahradil v zostave Johna Fruscianteho, ktorý kapelu opustil koncom roka 2009.

Na rok 2011 má skupina naplánovaných už niekoľko festivalových vystúpení, napríklad v Japonsku (Summer Sonic Festival) či Brazílii (Rock in Rio). Kapela sa tento rok zastaví aj v Austrálii, Peru, Kolumbii, Argentíne, Venezuele, Čile a Hongkongu.

Red Hot Chili Peppers majú na konte deväť štúdiových nahrávok. Medzi ich najväčšie hity patria skladby Under the Bridge, Scar Tissue, Californication, Aeroplane, Give It Away či Can’t Stop. Z ostatnej štúdiovky Stadium Arcadium vyšla pätica singlov – Dani California, Tell Me Baby, Snow (Hey Oh), Desecration Smile a Hump de Bump. Skupina predala na celom svete už viac ako 55 miliónov nahrávok a získala šesť cien Grammy.

Okrem speváka Anthonyho Kiedisa, bubeníka Smith a najnovšieho člena – gitaristu Klinghoffera – zostavu dopĺňa basgitarista Michael „Flea“ Balzary.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Red Hot Chili Peppers