Red Hot Chili Peppers vystúpia po prvý raz v Hongkongu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Anthony Kiedis
Anthony Kiedis Foto: SITA, AP

BRATISLAVA 4. júna (WEBNOVINY) – Americká skupina Red Hot Chili Peppers vystúpi po prvý raz v Hongkongu. V piatok 3. júna o tom kapela informovala na svojej oficiálnej webovej stránke redhotchilipeppers.com. Koncert odohrajú v utorok 9. augusta v AsiaWorld Arene, ktorá má koncertnú kapacitu približne 16 000 ľudí. Predpredaj vstupeniek odštartuje 9. júna. Red Hot Chili Peppers absolvujú tento rok vystúpenia v Južnej Amerike, Austrálii a Ázii, pričom okrem sólo koncertov sa predstavia aj na veľkých festivaloch ako Summer Sonic Festival (Japonsko) či Rock in Rio (Brazília).

Na rok 2012 majú naplánované vystúpenia v Severnej Amerike a v Európe. Na svetovom turné kalifornská formácia predstaví očakávaný, nový štúdiový album, ktorý by mal vyjsť koncom leta alebo začiatkom jesene. V poradí desiatu štúdiovú nahrávku skupina začala nahrávať vlani v septembri. Na nasledovníkovi dvojalbumu Stadium Arcadium (2006) Red Hot Chili Peppers pracujú s novým gitaristom Joshom Klinghofferom. Ten nahradil v zostave Johna Fruscianteho, ktorý kapelu opustil koncom roka 2009.

Red Hot Chili Peppers majú na konte deväť štúdiových nahrávok

Medzi ich najväčšie hity patria skladby Under the Bridge, Scar Tissue, Californication, Aeroplane, Give It Away či Can’t Stop. Z ostatnej štúdiovky Stadium Arcadium vyšla pätica singlov – Dani California, Tell Me Baby, Snow (Hey Oh), Desecration Smile a Hump de Bump. Skupina predala na celom svete už viac ako 55 miliónov nahrávok a získala šesť cien Grammy. Okrem speváka Anthonyho Kiedisa, bubeníka Chada Smith a najnovšieho člena – gitaristu Klinghoffera – zostavu dopĺňa basgitarista Michael „Flea“ Balzary.

Red Hot Chili Peppers – Under The Bridge

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Red Hot Chili Peppers