Scenárista Sorkin prezradil podrobnosti o filme o Jobsovi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ashton Kutcher_Steve Jobs
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 16. novembra (WEBNOVINY) – Oscarovému scenáristovi Aaronovi Sorkinovi budú na vyrozprávanie príbehu zosnulého spoluzakladateľa a bývalého šéfa firmy Apple Steva Jobsa stačiť tri scény.

„Dúfam, že ma štúdio nezabije za to, že som toho priveľa prezradil,“ vyjadril sa. „Tento film bude pozostávať z troch scén, ktoré sa budú odohrávať v reálnom čase tesne predtým, ako na trh uviedol nejaký dôležitý produkt,“ dodal.

Pôjde o počítač Macintosh z roku 1984, NeXTcube z roku 1990 a iPod z roku 2001. Každá scéna bude mať 30 minút.

Sorkin sa v rámci prípravy filmu stretával s ľuďmi, ktorí Jobsa osobne poznali – napríklad so spoluzakladateľom spoločnosti Apple Stevom Wozniakom.

„Hovoril som s ľuďmi, ktorí si ho vážia napriek tomu, že ich aspoň raz rozplakal. Ale vďaka nemu sa stali lepšími v tom, čo robili,“ uviedol. Zatiaľ nie je známe, kto si vo filme zahrá. O technologickom vizionárovi sa pripravuje aj ďalší film s názvom Jobs, v ktorom ho stvárni Ashton Kutcher.

Sorkin má za sebou prácu na filmoch ako Zopár správnych chlapov (1992), V moci posadnutosti (1993), Americký prezident (1995) či Súkromná vojna pána Wilsona (2007).

Napísal tiež scenár Sociálnej siete (2010), za čo získal Oscara a Zlatý glóbus, či drámy z prostredia profesionálneho bejzbalu Moneyball (2011), za ktorú si vyslúžil nomináciu na obe spomínané ceny.

Informácie zverejnila webstránka www.hollywoodreporter.com.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ashton KutcherSteve Jobs