Scott Weiland podal protižalobu na Stone Temple Pilots

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Stone Temple Pilots
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 4. júna (WEBNOVINY) – Americký spevák Scott Weiland podal žalobu na členov kapely Stone Temple Pilots, ktorí ho z tejto formácie vo februári vyhodili a následne ho koncom mája zažalovali.

Weiland tvrdí, že zvyšní členovia nemali právo ho zo skupiny vyhodiť a súdnou cestou chce dosiahnuť, aby už nemohli naďalej používať názov Stone Temple Pilots. Okrem toho žiada odškodné v minimálnej hodnote sedem miliónov dolárov (v prepočte približne 5,35 milióna eur).

Členovia Stone Temple Pilots sa rozhodli Weilanda zažalovať po tom, čo jeho manažér v máji zavolal programovému riaditeľovi losangeleského rádia KROQ a snažil sa zabrániť, aby stanica zahrala nový singel kapely s názvom Out Of Time. Podľa neho by tým porušila Weilandove práva.

Členovia kapely chcú preto súdnou cestou zbaviť Weilanda práva používať názov skupiny. Okrem toho chcú dosiahnuť, aby Weiland nemohol hrať skladby Stone Temple Pilots na svojich sólových vystúpeniach a tiež aby o sebe hovoril ako o bývalom členovi tejto skupiny. Weiland však na túto žalobu zareagoval protižalobou.

„Ako môžu vyhodiť z kapely človeka, ktorý ju vytvoril, pomenoval, spieval v každej skladbe, písal texty a bol jej tvárou viac než dvadsať rokov?,“ uviedol Weiland, ktorý taktiež popiera, že počas svojich koncertov hráva skladby Stone Temple Pilots.

Stone Temple Pilots vznikli v roku 1986 a debutovali o šesť rokov neskôr albumom Core. Nasledovali štúdiovky Purple (1994), Tiny Music… Songs from the Vatican Gift Shop (1996), No. 4 (1999) a Shangri-La Dee Da (2001). V roku 2003 sa skupina rozpadla, pričom jednotliví členovia sa začali venovať vlastným projektom. Scott Weiland napríklad pôsobil v kapele Velvet Revolver. Skupina obnovila činnosť v roku 2008 a o dva roky neskôr vydala zatiaľ posledný album Stone Temple Pilots (2010). Náhradou za Weilanda sa stal líder kapely Linkin Park Chester Bennington.

Video: Stone Temple Pilots – Plush

Informácie pochádzajú z webstránky www.billboard.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Scott Weiland