Skupina No Name dokončuje videoklip a chystá sa na leto

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Igor Timko
Igor Timko Foto: SITA/Jano Šperka

BRATISLAVA 1. júna (WEBNOVINY) – Slovenská skupina No Name by mala do dvoch týždňov predstaviť nový videoklip ku skladbe Svetlo, ktorý sa nachádza na jej ostatnej štúdiovke Nový album (2011).

Jeho realizáciu kapela zverila do rúk ostrieľanej režisérskej dvojici Juraj Lehotský – Marek Kuboš. „Funguje to na technológii zvanej luminografia. Postupne pri tom vzniká nakľúčované pozadie, nakľúčovaný muzikant a ešte je tam svetelná žiara. V stredu 30. mája sme mali prvú skúšku, kedy všetky tie tri veci dávali dokopy. Teraz sa ešte budú dokrúcať,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA spevák Igor Timko. Podľa neho to zatiaľ vyzerá veľmi pekne, čo potvrdil aj režisér Juraj Lehotský.

Syn známeho muzikanta je známy najmä zásluhou dokumentárneho filmu Slepé lásky (2008), s ktorým zaujal aj na Medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch.

No Name strávia letné mesiace opäť na koncertných pódiách. Väčšinu vystúpení absolvujú v Českej republike, kde sa predstavia napríklad na festivaloch JamRock, Benátska noc alebo Noc plná hvězd. Na Slovensku si ich fanúšikovia budú môcť pozrieť na podujatiach Tajvan fest v Čani pri Košiciach (29. júna), na Cibula feste v Holíči (20. júla) a tiež v Galante na amfiteátri (9. augusta).

Na dovolenku si skupina tentoraz rezervovala prvé dva júlové týždne. „Päť rokov sme to mali v auguste, tentoraz to vyšlo na začiatok júla. Každý sa vtedy zariadi inak, niekto ide s deťmi do Talianska, ostatní niekde inde,“ poznamenal Timko. Ako dodal basgitarista skupiny Vilo Gutray, dovolenku si musia pre koncertnú vyťaženosť dohadovať minimálne rok vopred. Už teraz totiž majú rezervované termíny na leto 2013.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Igor TimkoJuraj Lehotský