Slovensko nebude na Eurovízii ani v roku 2014

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Baku eurovizia
Foto: eurovisioon.ee

BRATISLAVA 29. mája (WEBNOVINY) – Slovenská republika nebude mať svojho reprezentanta na Eurovision Song Contest ani v roku 2014.

V on-line rozhovore s čitateľmi portálu Pluska.sk to uviedol generálny riaditeľ RTVS Václav Mika.

„Aktuálne hovorím nie. Žiaľ, zdôrazňujem, že Eurovízia je nad naše možnosti, ak chceme aj iné projekty televízie naplniť obsahom, nemôžeme si tento projekt dovoliť,“ vyhlásil Mika, ktorý sa o súťaži rozprával aj s riaditeľom Českej televízie Petrom Dvořákom, no spoločné riešenie nenašli.

Päťdesiaty deviaty ročník súťaže Eurovision Song Contest sa bude konať v Dánsku, odkiaľ pochádza víťazka ostatného ročníka – 20-ročná speváčka Emmelie de Forest. Tá zvíťazila vo švédskom Malmö s folkovou baladou Only Teardrops. Vo finále získala celkovo 281 bodov. Za de Forest nasledoval Farid Mammadov z Azerbajdžanu so skladbou Hold Me a na tretej priečke skončila Zlata Ognevich z Ukrajiny zásluhou piesne Gravity.

Slovensko tento rok na Eurovíziu nikoho nevyslalo a žiadna televízia v krajine nevysielala ani priamy prenos. Slovensko zatiaľ naposledy reprezentoval v roku 2012 Miro Šmajda pod pseudonymom Max Jason Mai, pred ním to boli dvojičky Twiins, speváčka Kristina a rok pred ňou Nela Pocisková a Kamil Mikulčík.

Informácie pochádzajú z webstránky www.omediach.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Max Jason MaiMiro ŠmajdaNela PociskováVáclav Mika
Firmy a inštitúcie RTVS Rozhlas a televízia Slovenska