Spevák Snow Patrol spolupracoval s One Direction

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Snow Patrol
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 15. júla (WEBNOVINY) – Spevák alternatívnorockovej skupiny Snow Patrol Gary Lightbody napísal spoločne s členom kapely One Direction Harrym Stylesom niekoľko skladieb na štvrtú štúdiovku boybandu.

Ešte však netuší, či sa na albume skutočne objavia. „Písali sme s Harrym, bola to veľká zábava, je to skvelý chlapík. Nevieme však, či sa piesne dostanú na album. Je to dlhý proces. Je skvelé pracovať s inými ľuďmi, treba si to občas precvičiť,“ vyhlásil pre denník The Sun. Nahrávka by mala vyjsť ešte tento rok.

Snow Patrol vznikli v Škótsku na University of Dundee v roku 1994. Spočiatku ich nahrávky vychádzali v nezávislých vydavateľstvách a komerčne sa im nedarilo, no v roku 2002 prišla zmluva s Polydor Records. O rok neskôr uzrel svetlo sveta album Final Straw, s ktorým sa stali známymi predovšetkým vo Veľkej Británii.

Nahrávka Eyes Open (2006) a singel Chasing Cars im zabezpečili celosvetovú slávu, pričom s touto štúdiovkou obsadili prvé miesto albumového UK Chartu a zároveň sa stala i najpredávanejším albumom roka vo Veľkej Británii.

Neskôr vydali ešte štúdiovky A Hundred Million Suns (2008) a Fallen Empires (2011). Kapela, ktorá má na konte hity ako Run, Set the Fire to the Third Bar, Signal Fire alebo Just Say Yes, stihla pozbierať šesť Meteor Music Awards, jednu Ivor Novello Award, šesť nominácií na Brit Awards a jednu na Grammy.

Video: Snow Patrol – Chasing Cars

Informácie zverejnila webstránka www.nme.com.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia