Sting pre ľudské práva zrušil koncert v Kazachstane

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sting
Sting Foto: SITA/AP

ASTANA 4. júla (WEBNOVINY) – Britský spevák Mathew Sumner, známy predovšetkým ako Sting, v pondelok zrušil svoj plánovaný koncert v kazašskej metropole Astana. Hviezda svetovej hudobnej scény to zdôvodnila porušovaním ľudských práv kazašských robotníkov pracujúcich v ropnom priemysle. Sting o zrušení podujatia, ktoré je súčasťou jeho svetového turné Symphonicity, informoval prostredníctvom svojej oficiálnej webovej stránky. „Hladovkári, uväznení robotníci a desiatky tisícov štrajkujúcich predstavujú virtuálnu hranicu, ktorú nemám záujem prekračovať,“ napísal spevák.

Niekoľko stoviek pracovníkov ropného priemyslu začalo v máji v kazašskom regióne Mangistau štrajkovať za zvýšenie miezd. Polícia viacerých z nich zadržala a potrestala za účasť na nepovolených demonštráciách. Niektorí prišli aj o prácu.

Sting sa stal terčom kritiky v roku 2009, keď koncertoval v Uzbekistane. Podujatie vtedy organizovala dcéra prezidenta Islama Karimova, ktorý je častým terčom kritiky za porušovanie ľudských práv svojich obyvateľov.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Sting