Teatro Tatro na Kultúrnu olympiádu do Vancouveru

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Teatro Tatro, Zázračný divadelný automat
Teatro Tatro Foto: teatrotatro.sk

BRATISLAVA 30. januára (WEBNOVINY) – Nitriansky nezávislý divadelný súbor Teatro Tatro sa ako jediný zástupca nielen zo Slovenska, ale aj zo strednej Európy, zúčastní na Kultúrnej olympiáde v kanadskom Vancouveri. Organizátori ju pripravili ako sériu troch multižánrových umeleckých festivalov. Prvé dva sa uskutočnili vlani a predvlani, posledný začal 22. januára a potrvá do 21. marca tohto roku.

Teatro Tatro sa na Kultúrnej olympiáde zúčastní s projektom Zázračný divadelný automat, ktorý členovia v spolupráci s kanadskou spoločnosťou Marika Productions pripravili špeciálne pre zimné olympijské hry vo Vancouveri. Ako pre agentúru SITA priblížil Ivan Gontko z divadelného súboru, ide o mobilný variabilný hrací priestor, akúsi maringotku, umiestnenú na korbe malej dodávky. V nej herci zahrajú etudy na tému zimných olympijských športov podľa toho, ktorý šport sa podarí divákom prostredníctvom kolesa šťastia vybrať.

Časť súboru, výtvarník a scénograf František Lipták a javiskový architekt a technológ Peter Kostroň odleteli do Vancouveru pred dvoma týždňami, aby pripravili auto a maringotku na divadelné predstavenia. Zvyšok súboru, režisér Ondrej Spišák a herci Ivan Gontko, Róbert Jakab, Lukáš Latinák, Martin Nahálka, Milan Ondrík a Milan Vojtela, odlietajú v piatok 5. februára. Sériu vystúpení začnú ešte pred oficiálnym otvorením olympijských hier, podstatná časť sa však uskutoční v čase ich konania od 12. do 28. februára. Takmer štyridsať predstavení sa uskutoční vo Vancouveri a jeho okolí, napríklad vo Whistleri, ktorý bude dejiskom lyžiarskych disciplín či pred Slovenským reprezentačným domom.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Lukáš Latinák