USA: Rapper Game si uctil Nate Dogga skladbou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rapper Game
rapper Game (vpravo) Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 18. marca (WEBNOVINY) – Americký rapper Game vydal vo štvrtok skladbu, ktorou si uctil zosnulého rappera a speváka Nate Dogga. Ten skonal 15. marca vo veku 41 rokov na komplikácie spojené s prekonanými mŕtvicami.

Tridsaťjedenročný Game, vlastným menom Jayceon Terrell Taylor, v skladbe All Doggs Go To Heaven (R.I.P. Nate Dogg) opisuje priateľstvo s Nate Doggom. Nahrávka taktiež obsahuje jeho známu frázu ‚Hold up!‘, ktorú Nate Dogg prvýkrát použil v skladbe The Next Episode od Dr. Dre.

Nate Dogg počas svojej kariéry spolupracoval s mnohými slávnymi interpretmi ako napríklad Snoop Dogg, Dr. Dre, 50 Cent, Warren G, Eminem alebo Tupac. Vydal celkovo tri sólové albumy – G-Funk Classics, Vol. 1 & 2 (1998), Music And Me (2001) a Nate Dogg (2008). So spomínanými rappermi Snoop Doggom a Warrenom G tvoril skupinu 213, ktorá má na svojom konte album The Hard Way (1994). V rokoch 2007 a 2008 prekonal dve mŕtvice a následne zostal čiastočne ochrnutý, pričom sa taktiež musel znova učiť rozprávať. Podľa slov jeho blízkeho priateľa a manažéra Roda McGrewa bolo úmrtie Nate Dogga nečakané, pretože v uplynulých mesiacoch sa jeho stav zlepšoval.

Informácie pochádzajú z webstránky HollywoodReporter.com.

https://www.youtube.com/watch?v=hDDZrBfZKWg

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dr. DreNate DoggSnoop Dogg