V Ledeckého muzikáli Iago sa predstaví aj Kamil Střihavka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kamil Střihavka
Český spevák Kamil Střihavka. Foto: facebook.com/Kamil Střihavka

BRATISLAVA 31. októbra (WEBNOVINY) – V pripravovanom muzikáli Iago sa v hlavnej úlohe predstaví český spevák Kamil Střihavka. Scenár napísal Janek Ledecký podľa Shakespearovskej klasiky Othello.

„S Jankom som sa stretol pred dvadsiatimi rokmi v muzikáli Pěna dní, ktorý sme hrali v divadle ABC. Pre nás oboch to bola prvá muzikálová skúsenosť. Za tých 20 rokov som hral rôzne postavy, ale čo sa týka Shakespeara, bude to premiéra. Iago je vďačná rola pre diváka aj pre herca a je aj v dnešnej dobe súčasná a realistická,“ vyhlásil Střihavka.

Othella stvárni Petr Kolář. „S Jankom som spolupracoval už na Hamletovi a Galileovi, takže na túto spoluprácu sa veľmi teším,“ povedal.

Na zozname hercov sa objavil aj David Gránský. „Budem hrať Cassia, mladého diplomata, Othellovho priateľa. Vďaka intrigám však naše vzťahy ochladnú a stanú sa z nás rivali. Budem tam behať skoro celé predstavenie polonahý a nakoniec skončím s nožom v chrbte. Dokonca aj umieram nahý, s nohavicami na členkoch,“ prezradil 21-ročný niekdajší finalista súťaže X Faktor.

V muzikáli, ktorý by mal mať premiéru 14. februára 2014 v Divadle Hybernia, vystúpia aj Petr Kutheil, Jiří Zonyga, Aleš Háma či Jiří Štědroň. O réžiu sa postará americký režisér Robert Johanson, o kostýmy Šárka Hejná a o scénu Martin Černý.

Informácie pochádzajú z webovej stránky www.idnes.cz.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Janek Ledecký