Výstava Anikó Bottovej vo fotogalérii Trafačka v Nitre

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Anikó Bottová fotografia
Anikó Bottová fotografia

BRATISLAVA 28. apríla (WBN/PR) –

Anikó Bottová „Portréty“ – výstava fotografií

Fotogaléria Trafačka, budova Pardonu, Janka Kráľa 65, Nitra

V piatok 29. apríla 2011 o 18:00 hod. sa vo fotogalérii Trafačka uskutoční otvorenie výstavy fotografií, ktorých autorkou je Anikó Bottová.

Fotografka zo Želiezoviec objavila čaro fotografie len pred pár rokmi. Zaujali ju web stránky rôznych majstrov fotografického umenia, následne začala fotiť tiež sama. Najprv to bolo malým kompaktom, potom aj „bridge fotoaparátom“. Po roku prešla na zrkadlovku vybavenú potrebnými objektívmi. Tematicky sa na začiatku venovala prírode, po ktorej prišla na rad i figurálna tvorba. Úplne prirodzene ju zaujala sociálna fotografia. Po niekoľkých návštevách neďalekej rómskej osady a spoznávaní jej obyvateľov začali vznikať portréty či skupinové fotografie, z ktorých výber predstaví v týchto dňoch v Nitre.

A. Bottová publikuje fotografie na maďarských, slovenských a českých portáloch.

Výstava „Portréty“ potrvá do 20. mája. Všetkých srdečne pozývame.

Fotogaléria Trafačka sa nachádza v zrekonštruovanej budove bývalej transformátorovej stanice a je novým priestorom pre fotografiu. Galériu založil nitriansky fotograf František Kolář. Jej ambíciou je poskytnúť výstavný priestor významným protagonistom fotografického umenia a tiež otvoriť dvere súčasným talentovaným fotografom, ktorým učarila fotografia. Výstavný priestor v prízemí trafostanice je myšlienkovo prepojený s podkrovím budovy, kde sa nachádza ateliér. V ňom sa už v súčasnej dobe konajú vzdelávacie kurzy v odbore fotografia. Výstavy, kurzy, workshopy, semináre sú hlavným smerovaním fotogalérie.

Informácie o fotogalérii Trafačka nájdete na: www.trafacka.sk.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať