Z Nightwish odišla speváčka Olzon, skupina už má náhradu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Anette Olzon
Anette Olzon Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 1. októbra (WEBNOVINY) – Z fínskej symphonicmetalovej formácie Nightwish odišla speváčka Anette Olzon.

Štyridsaťjedenročná Švédka, ktorá v zostave pôsobila od roku 2007, skupinu opúšťa, pretože jej smerovanie sa nezhoduje so smerovaním kapely.

Olzon prišla do skupiny ako náhrada za pôvodnú speváčku Tarju Turunen po tom, čo vyhrala konkurz, na ktorom sa zúčastnilo až dvetisíc uchádzačiek. Novou vokalistkou formácie bude Holanďanka Floor Jansen, ktorej angažovanie zvyšní členovia zoskupenia oznámili paralelne s odchodom Olzon.

Nightwish nemajú záujem rušiť žiadne naplánované koncerty a tak sme sa rozhodli, že náhradnú speváčku predstavíme už 1. októbra v Seattli,“ uviedli na oficiálnej webstránke nightwish.com.

https://www.youtube.com/watch?v=8NZKOw1KPEI

Tridsaťjedenročná Jansen v minulosti pôsobila v kapele After Forever a je členkou formácie ReVamp. S Nightwish absolvuje americké turné, ktoré potrvá do 14. októbra. Následne sa so skupinou predvedie na turné po Veľkej Británii, vo Fínsku a v Južnej Amerike. Na budúci rok v januári čakajú kapelu vystúpenia v Austrálii a na Novom Zélande a potvrdená je už aj jej účasť na augustovom festivale Wacken Open Air v Nemecku.

Kapela Nightwish pôsobí na scéne od roku 1996. Na svojom konte má sedem štúdiových albumov. Medzi jej najväčšie hity patria skladby ako Nemo, Wish I Had an Angel či Amaranth. Na čele skupiny, ktorej sa podarilo preraziť aj v kontinentálnej Európe, bola od jej vzniku až do roku 2005 speváčka Tarja Turunen a od roku 2007 spomínaná Anette Olzon. Nightwish predali viac ako sedem miliónov kópií nahrávok a získali vyše 60 zlatých a platinových platní. Tento rok v júni bola skupina jedným z headlinerov 9. ročníku slovenského Topfestu. Informácie pochádzajú z webovej stránky nightwish.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať